Nyheter

Cybersäkerhetsföretag varnar för hög hotnivå inom finansbranschen

Publicerad

den

Cybersäkerhetsföretag varnar för hög hotnivå inom finansbranschen Förra månadens nyheter om ETF Securities lanseringen av den första europeiska ETF fokuserar på företag som är verksamma inom cybersäkerhet möttes av Dr Nithin Thomas, grundare och VD för säkerhetsföretaget SQR Systems som ”goda nyheter”.

Den strategiska betydelsen av cybersäkerhet för landet är enorm, och en särskild börshandlad fond noterad på LSE från ETF Securities är ett steg i rätt riktning. Jag hoppas att vi kommer att få se mycket mer aktivitet under de kommande månaderna med medel avsedda för nystartade företag, eftersom det är viktigt att vi kan förlita oss på inhemsk expertis och teknik snarare än att importera den från utlandet ”, säger han.

”Jag hoppas att ETFS ISE Cyber Security UCITS fund (ISPY) kommer att bli den första av många cybersäkerhetsfokuserade fonder och att vi kommer att få se ytterligare intresse för att redan i ett tidigt skede investera i dessa företag, vilket är avgörande för att stödja nästa generations säkerhets pionjärer.”

Dr Thomas grundade sitt företag i slutet av 2010 för att utveckla och kommersialisera teknik för säker överföring av data över låga bandbreddsnätverk. ”Vi hade hittat ett nytt sätt att kryptera data så att varje användare får en bra upplevelse och hög säkerhet, säger han.

Inledningsvis finansieras hans företag av försvarsministeriet och arbetade inom försvarssektorn, men det blev snabbt uppenbart att samma teknik skulle kunna användas för att lösa utmaningar kring säker kommunikation hos företag.

”Vi har tittat på nya föreskrifter från dataskyddssynpunkt” Thomas säger. ”En av de viktigaste sakerna var att höga böter kan åläggas organisationer för brott mot säkerheten, men detta kan undvikas om du har end-to-end kryptering.” Enligt Dr Thomas erfarenhet tenderar kryptering för att vara ojämn i termer av hur den utvecklas.

”Om du använder en molntjänstskryptering från enheten till ne molnserver som är bra, men molnet har sedan tillgång till dina data och kan bli attackerat” Thomas förklarar. ”End-to-end krypteringen skulle undvikas eftersom data krypteras från skapelseögonblicket till konsumtionen i andra änden.”

På grund av känsligheten hos de uppgifter som används i den finansiella sektorn tenderar denna att ligga i framkant av dataregleringen och  vi ser en hög hotnivå inom finansbranschen.”Reglerna från EU kommer att bli en stor utmaning och de kommer att sätta en hel del restriktioner på vad som kan användas och hur data kan hanteras”, säger han. ”De flesta organisationer inte är beredda och den största utmaningen kommer också påverka leverantören som måste hjälpa företagen så att de kan följa dessa regler utan att hämma bolagets förmåga att fungera.”

Men faran är inte överdrivet, menar han. ”Hotet är mycket verklig och organisationer måste förstå riskerna och inta en försiktigare hållning till hotet -. Förstå vilka hot du står inför och vidta de metoder som krävs för att motverka detta hot”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version