Nyheter

CXSE ETF investerar i Kina men inte i statsägda företag

Publicerad

den

WisdomTree China ex-State-Owned Enterprises Fund (NYSEArca: CXSE ETF) är en av flera börshandlade fonder med samma tema från WisdonTree. Andra ETFer i samma serie är WisdomTree India ex-State-Owned Enterprises Fund (NYSEArca: IXSE ETF) och WisdomTree EM ex-State-Owned Enterprises (NYSEArca: XSOE). Gemensamt för dessa är att de inte investerar i företag där det statliga ägandet överstiger 20 procent.

CXSE spårar ett marknadsvärderat index för kinesiska företag som inte är statligt ägda, definierat som statligt ägande på mindre än 20%. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,32 procent.

CXSE Factset Analytics Insight

CXSE syftar till att tillhandahålla bred kinesisk aktieexponering samtidigt som statligt ägda företag (SOE) exkluderas. Den underliggande investeringsavhandlingen är att privata företag drivs mer effektivt och agerar i aktieägarnas intresse snarare än staten. CXSE: s inställning till den kinesiska marknaden begränsar effektivt exponeringen för stora industrier och fokuserar istället på teknik och konsumentföretag. A-aktier ingår men begränsas till 5% av portföljen. Största delen av fonden investeras i H-aktier, N-aktier och P-chips, samt ADR och direkta noteringar i USA.

Obs: CXSE ändrade index, ticker och kostnadsförhållande i juli 2015. Dess gamla ticker, CHXF, spårade ett index över kinesiska ex-finansiella företag med utdelningsfokus. Fonden tillförde A-aktiexponeringen i augusti 2017.

Varför CXSE?

• Få exponering för riktat kinesiskt kapital från företag exklusive statligt ägda företag

• Används för att komplettera den kinesiska marknadsexponeringen samtidigt som man neutraliserar företag som potentiellt påverkas av statliga beslut

Geografisk allokering

LandVikt
1. Kina97.25%
2. Hong Kong2.71%

Handla CXSE ETF

WisdomTree China ex-State-Owned Enterprises Fund (NYSEArca: CXSE ETF) investerar i kinesiska företag, men handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnInnehav% Vikt
700Tencent Holdings Ltd.13.05%
9988Alibaba Group Holding Ltd.7.54%
3690Meituan Class B5.52%
2318Ping An Insurance (Group) Company of China, Ltd. Class H3.03%
JDJD.com, Inc. Sponsored ADR Class A3.01%
BIDUBaidu Inc Sponsored ADR Class A2.81%
601318Ping An Insurance (Group) Company of China, Ltd. Class A2.70%
NTESNetEase, Inc. Sponsored ADR2.45%
2269Wuxi Biologics (Cayman) Inc.2.16%
PDDPinduoduo, Inc. Sponsored ADR Class A1.99%
NIONIO Inc. Sponsored ADR Class A1.89%
300750Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. Class A1.47%
BILIBilibili, Inc. Sponsored ADR Class Z1.32%
YUMCYum China Holdings, Inc.1.16%
600276Jiangsu Hengrui Medicine Co., Ltd. Class A1.15%

Innehav kan ändras utan föregående meddelande.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version