Nyheter

CSY1 ETF köper de ledande amerikanska aktierna

Publicerad

den

CSIF (IE) MSCI USA Blue UCITS ETF (CSY1 ETF) är en fysiskt replikerad, irländsk baserad ETF. Placeringsmålet är att replikera referensindex så nära som möjligt och att minimera avvikelser från jämförelseindex. MSCI USA Index är utformat för att mäta prestanda för de stora och medelstora företagssegmenten på de amerikanska marknaderna. ETF:en är ohedgad.

Beskrivning av CSIF (IE) MSCI USA Blue UCITS ETF B USD

CSIF (IE) MSCI USA Blue UCITS ETF B USD investerar i aktier med fokus på USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 626 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,09 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). CSIF (IE) MSCI USA Blue UCITS ETF B USD är en mycket stor ETF med tillgångar på 2 537 miljoner euro under förvaltning. CSY1 ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI USA-index spårar de ledande aktierna på den amerikanska marknaden.

Handla

CSIF (IE) MSCI USA Blue UCITS ETF B USD (CSY1 EYTF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURCSY1
Borsa ItalianaEURCMXUS
SIX Swiss ExchangeUSDCMXUS
XETRAEURCSY1

Största innehav

VärdepapperVikt %
APPLE ORD7.10% 
MICROSOFT-T ORD5.45% 
AMAZON.COM INC ORD3.72% 
TESLA ORD2.27% 
ALPHABET INC-CL A ORD2.07% 
ALPHABET INC-CL C ORD2.02% 
NVIDIA ORD1.69% 
FACEBOOK CL A ORD1.32% 
UNITEDHEALTH GRP ORD1.20% 
JOHNSON&JOHNSON ORD1.15% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version