Nyheter

CPER ETF är en satsning på kopparpriset

Publicerad

den

United States Copper Index Fund, LP (CPER ETF) spårar ett regelbaserat index över kopparterminskontrakt som väljs baserat på formen på kopparterminskurvan. United States Copper Index Fund, LP (CPER ETF) handlas på NYSEArca och kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,80 procent.

CPER Factset Analytics Insight

CPER är en råvarupool som spårar kopparterminskontrakt COMEX. Fonden använder en komplex optimeringsprocess för att välja två eller tre kontrakt varje månad i ett försök att mildra effekterna av contango. Kontrakt väljs ut med hjälp av kvantanalys av priser på berättigade kopparterminer, utvecklad av Summer Haven Index Management. På grund av fondens råvarupoolstruktur kommer investerare att betala en blandad skattesats på kapitalvinster oavsett hur länge de har haft den, och kommer att få en K-1 vid deklarationsdags.

United States Copper Index Fund® (”CPER”) är ett börshandlat värdepapper. CPER:s investeringsmål är att de dagliga förändringarna i procent av aktiens nettotillgångsvärde per aktie (”NAV”) ska återspegla de dagliga förändringarna i procent av SummerHaven Copper Index Total ReturnSM, minus CPER:s utgifter. CPER är utformat för att vara ett bekvämt och kostnadseffektivt sätt för investerare att få tillgång till avkastningen från en portfölj av kopparterminskontrakt. CPER är noterat på NYSE Arca.

SummerHaven Dynamic Copper Index Total ReturnSM

SummerHaven Copper Index Total ReturnSM (”SCITR”) är utformad för att återspegla resultatet av investeringsavkastningen från en portfölj av kopparterminskontrakt på COMEX-börsen. SCITR består av antingen ett eller tre Kvalificerade Copper Futures-kontrakt som väljs ut månadsvis baserat på kvantitativa formler relaterade till priserna på de Kvalificerade Copper Futures-kontrakten utvecklade av SummerHaven Index Management LLC. SCITR ägs och underhålls av SummerHaven Index Management LLC och beräknas och publiceras av NYSE Arca.

Från och med råvaruurvalsprocessen som inleddes 2020-12-31, reviderades SCITR för att bestå av ett eller tre kvalificerade kopparterminskontrakt, för att minska antalet terminskontrakt som är kvalificerade kopparterminskontrakt och för att göra vissa andra ändringar som beskrivs i CPER:s prospekt.

SCITR försöker maximera bakåtgående och minimera contango samtidigt som kontrakt används i flytande delar av terminskurvan. SCI är regelbaserat och balanseras om månadsvis baserat på observerbara prissignaler. CPER balanseras om varje månad för att återspegla dessa förändringar i indexet.

Mål

Investeringsmålet för CPER är att de dagliga förändringarna i procentuella termer av dess andelars substansvärde per aktie ska återspegla de dagliga förändringarna i procentuella termer av SCITR, minus CPER:s utgifter.

Portfölj

Portföljen består av noterade kopparterminskontrakt och andra kopparrelaterade terminer och kan bestå av termins- och swapkontrakt. Dessa investeringar kommer att ställas som säkerhet med kontanter, likvida medel och amerikanska statliga åtaganden med en återstående löptid på två år eller mindre.

Koppar är en metall som har globala och utbredda användningsområden inom flera industrier. Kopparterminskontrakt är ett av de mest omsatta av metallterminskontrakten och fungerar som den enda varan i SCITR.

Nedan är de kvalificerade råvaror som kan omfatta indexet på månadsbasis:

CPER

För oktober månad är benchmarkkomponentterminskontrakten:

Copper DEC21

Fondöversikt

Investeringen strävar efter de dagliga förändringarna i procent av sina aktiers nettotillgångsvärde per aktie (”NAV”) för att återspegla de dagliga förändringarna i procent av SummerHaven Copper Index Total ReturnSM (”SCI”), minus CPER:s utgifter. Fonden strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att investera i största möjliga utsträckning i Benchmark Component Copper Futures-kontrakt. SCI är utformat för att återspegla resultatet av investeringsavkastningen från en portfölj av kopparterminskontrakt på Commodity Exchange, Inc.-börsen (”COMEX”).

Handla CPER ETF

United States Copper Index Fund, LP (CPER ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i CPER ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med United States Copper Index Fund, LP (CPER ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version