Nyheter

Courtagefri handel av iShares ETFer på Nordeas fondplattform

Publicerad

den

För att möta ett förändrat investeringslandskap och en växande efterfrågan kommer Nordea nu att erbjuda kunder i Sverige courtagefri handel med 25 stycken börshandlade fonder (ETF:er) från iShares. Fonderna förvaltas av BlackRock, som med över 700 börshandlade fonder globalt och ett totalt förvaltat kapital på över 1 000 miljarder dollar per den 31 december 2016, är marknadsledande inom segmentet.

Nordeas kunder kan nu handla 25 iShares ETF:er courtagefritt under en begränsad period med start 10 april 2017.

”iShares ETF:er stärker konkurrenskraften hos vår plattform Nordea Investor. Vi har redan sänkt courtaget på aktiehandeln och öppnar även upp för så många som 500 externa fonder på vår plattform under våren. iShares kompletterar vårt erbjudande och ger våra kunder ännu bättre förutsättningar att vara aktiv i sitt sparande och fånga nya investeringsmöjligheter”, säger Katja Bergqvist, chef för Nordeas sparerbjudanden.

Efterfrågan på ETF:er på de europeiska marknaderna växer stadigt. Utvecklingen drivs av förändrad lagstiftning och ökad handel bland nya och befintliga investerare, vilket har lagt grunden för större kännedom om fördelarna med ETF:er; de kan användas brett över olika sektorer, investeringsstilar och tillgångsklasser – till en betydligt lägre kostnad och högre likviditet än andra investeringsverktyg. Att investera i ETF:er inte längre bara för institutionella investerare. Allt fler småsparare använder sig av ETF:er i sina portföljer för långsiktigt innehav och som en viktig del i sin personliga investeringsstrategi.

”Det gläder oss att Nordea har valt iShares som leverantör av ETF:er på Nordea Investor, vilket också speglar utvecklingen i Europa där ETF:er ökat i popularitet. Vad småsparare uppskattar med börshandlade fonder är de låga kostnaderna, enkelheten, transparenta innehav och hög flexibilitet, vilket gör att ETF:er blir allt vanligare i en diversifierad portfölj. Genom samarbetet ser vi fram emot att erbjuda Nordeas kunder tillgång till iShares ETF:er, och alla fördelar som handel med börshandlade fonder innebär”, säger Matti Tammi på BlackRock, nordisk chef för iShares.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version