Nyheter

Comdirects kunder kan månadsspara i världens mest omsatta Bitcoin ETP

Publicerad

den

Comdirect erbjuder nya sparplaner med ETC Groups digitala tillgångsstödda ETCer inklusive Bitcoin , Ethereum , Bitcoin Cash , Cardano , Litecoin , Polkadot , Solana och Tezos. Comdirects kunder kan nu månadsspara i världens mest omsatta Bitcoin ETP.

ETC Group, Europas ledande specialistleverantör av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, och HANetf, som marknadsför ETC Groups produkter, tillkännager nyligen att de har samarbetat med comdirect för att förse privatinvesterare i Tyskland med sparplaner som backas upp av ETC Groups marknadsledande krypto-ETC, inklusive världens mest omsatta Bitcoin ETP.

Samarbetet med comdirect – eine Marke der Commerzbank AG, en av de främsta marknadsledarna på den tyska marknaden för digital kapitalförvaltning, möjliggör planer för investerare att regelbundet spara i tillgångar för att ackumulera långsiktiga investeringar. Privatinvesterare kan nu få tillgång till sparplaner på comdirects investeringsplattform med stöd av ETC Groups marknadsledande krypto-ETC, inklusive Bitcoin, Solana, Ethereum, Cardano, Polkadot, Bitcoin Cash, Cardano, Ethereum, Litecoin, Polkadot, Solana och Tezos.

Rene Delrieux, produktchef Investing comdirect – eine Marke derCommerzbank AG, sa: ”Den senaste expansionen av ETC Groups produktsortiment går hand i hand med det höga intresset hos investerare för kryptovalutor. Med omedelbar verkan kan våra kunder därför köpa majoriteten av ETC Groups kryptoerbjudande från oss, inte bara som en engångsinvestering utan också som en sparplan.”

Bradley Duke, grundare och co-VD för ETC Group, sa: ”Vi är glada över att samarbeta med comdirect, en av de största detaljhandelsmäklarna i Tyskland, för att tillhandahålla ytterligare ett sätt för privata investerare att få tillgång till kryptobaserade värdepapper i en säker och reglerad miljö. Detta partnerskap är ytterligare ett bevis på investeringsförskjutningar mot kryptovaluta, där detaljinvesterare också vill ha en rad digitala tillgångsalternativ som vi kan erbjuda genom våra krypto-ETC:er som täcker Bitcoin, Bitcoin Cash, Cardano, Ethereum, Litecoin, Polkadot, Solana och Tezos ”

Andre Voinea, chef för DACH på HANetf kommenterade: ”2021 var ännu ett starkt år för kryptor och privata investerare har nu ett brett utbud av ETC:er tillgängliga på reglerade börser som erbjuder exponering. För långsiktiga investerare kan sparplaner vara ett idealiskt verktyg för att integrera krypto i sina portföljer. Vi är stolta över att ha samarbetat med en ansedd partner som comdirect som gör att vi kan nå ett brett spektrum av investerare i Tyskland.”

ETC Group har banat väg för den digitala kapitalförvaltningsbranschen genom att tillhandahålla institutionell kvalitet, 100 % säkrade digitala tillgångsstödda värdepapper. ETC:erna ger investerare betydande fördelar jämfört med direktinvesteringar i digitala tillgångar, inklusive:

Enkel handel, utan krav på digital plånbok. Investerare kan köpa och sälja som vilken aktie eller ETF som helst genom sin vanliga mäklare eller bank. Inget nytt konto behövs, produkterna har en ticker och ISIN och kan läggas till en investerares konventionella aktieportfölj.

Förvaring av tillgångar av institutionell kvalitet Den underliggande digitala tillgången förvaras i kylförvaring hos en reglerad förvaringsinstitut, och alla tillgångar är säkrade av en oberoende förvaltare, vilket eliminerar risken för emittentens fallissemang, en vanlig egenskap för fysiska ETC-strukturer.

100 % uppbackad & fysisk inlösen Investerare har lagligen rätt till den underliggande digitala tillgången och kan lösa in ETC för kryptovalutan, alternativt att sälja på börs, vilket ger ren exponering mot det underliggande.

Reglerad och noterad på större börser Emitterade i Tyskland under tysk tillsyn, ETCs primära noteringar finns på XETRA, den största ETF-börsen i Europa.

I Sverige går det att månadsspara i ETFer hos Nordnet, men inte hos Avanza. Nordnet erbjuder emellertid inte månadssparande i ETC Groups börshandlade produkter på kryptovalutor.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version