Nyheter

Comdirect samarbetar med ETC Group för att erbjuda kryptosparplaner

Publicerad

den

Tyska privatkunder kommer att ha tillgång till åtta krypto-ETCer. Comdirect Bank samarbetar med ETC Group för att tillhandahålla sparplaner baserade på kryptobörshandlade produkter (ETP) till sina tyska privatkunder, så kallade kryptosparplaner. Detta innebär i praktiken att det är möjligt att månadsspara i ETC Groups börshandlade kryptoprodukter.

Sparplanerna fångar upp utbudet av kryptotillgångar som täcks av ETC Groups fysiskt stödda ETPer. Dessa inkluderar:

BTCetc ETC Group Physical Bitcoin (BTCE)

ETHetc ETC Group Physical Ethereum (ZETH)

LTCetc ETC Group Physical Litecoin (ELTC)

DOTetc ETC Group Physical Polkadot (PLKA)

XTZetc ETC Group Physical Tezos (EXTZ)

BCHetc ETC Group Physical Bitcoin Cash (BTCH)

SOLetc ETC Group Physical Solana (ESOL)

ADAetc ETC Group Physical Cardano (RDAN)

Genom att använda ETPer snarare än direktinvesteringar i kryptotillgångar, behöver privatinvesterare inte oroa sig för förvaring och deras produkter är reglerade och noterade på europeiska börser.

Rene Delrieux, produktchef som investerar på comdirect – Eine Marke der Commerzbank, sa: ”Den senaste expansionen av ETC Groups produktutbud går hand i hand med investerarnas höga intresse för kryptovalutor.

”Med omedelbar verkan kan våra kunder därför köpa majoriteten av ETC Groups kryptoerbjudande från oss, inte bara som en engångsinvestering utan också som kryptosparplaner.”

Andre Voinea, chef för DACH på HANetf, som marknadsför ETC Groups produkter, tillade: ”2021 var ännu ett starkt år för kryptovalutor och privata investerare har nu ett brett utbud av ETC:er tillgängliga på reglerade börser som erbjuder exponering.

”För långsiktiga investerare kan sparplaner vara ett idealiskt verktyg för att integrera krypto i sina portföljer.”

I Sverige

På den svenska marknaden erbjuder Nordnet sina kunder att månadsspara i ETFer. Vi har emellertid inte sett någon möjlighet att månadsspara i kryptotillgångar ETC Groups fysiskt stödda ETPer – ännu.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version