Nyheter

CoinShares och 21Shares stänger sina FTX certifikat

Publicerad

den

CoinShares och 21Shares har avslutat sina FTX certifikat, det vill säga börshandlade produkter (ETP) med FTX Token som underliggande tillgång, efter den dramatiska kollapsen av Sam Bankman-Frieds kryptobörs förra månaden.

21Shares FTX Token ETP (AFTT) och CoinShares FTX Physical FTX Token (CFTT) upphörde att handla på Six Swiss Exchange den 17 november respektive 24 november. Den enda andra kvarvarande FTX ETP, VanEck FTX Token ETN (VFTX), förblir avstängd.

21Shares sa att de delade ut likvidationsintäkter till investerare den 22 november medan CoinShares har satt ett obligatoriskt inlösendatum för 19 december.

Alla tre emittenter avbröt skapandet efter att marknadsgaranter sa att de inte längre kunde tillhandahålla intradagsprissättning på FTX:s underliggande token FTT, som förlorade 94 % av sitt värde under de sju dagarna fram till den 15 november.

CoinShares sa att avstängningen var ett ”direkt resultat” av marknadsturbulensen inklusive konkursen och misstanken om att FTX-system har hackats bara timmar efter.

Oro väcktes över ”avvikelser med plånboksrörelser” som såg att 650 miljoner dollar togs ut från FTX-fonder, vilket ledde till anklagelserna om hackning.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version