Nyheter

CoinShares, 21Shares och VanEck stoppar FTX certifikat

Publicerad

den

CoinShares, 21Shares och VanEck har stoppat skapelser på sina FTX certifikat, börshandlade produkter (ETP) efter kollapsen av Sam Bankman-Freids kryptobörs förra veckan.

Marknadsgaranter har informerat emittenterna att de inte längre kan tillhandahålla intradagsprissättning på FTXs underliggande token FTT, som har tappat 94% av sitt värde under de senaste sju dagarna, eftersom digitala tillgångsbörser stoppar handeln med token.

Som ett resultat har VanEck FTX Token ETN (VFTX), 21Shares FTX Token ETP (AFTT) och CoinShares FTX Physical FTX Token (CFTT) alla stängts av från handel.

CoinShares sa att avstängningen var ett ”direkt resultat” av den nuvarande marknadsturbulensen inklusive konkursen och misstanken om att FTX-system har hackats bara timmar efter.

Oro väcktes över ”avvikelser med plånboksrörelser” som såg att 650 miljoner dollar togs ut från FTX-fonder, vilket ledde till anklagelserna om hackning.

”Som ett resultat av denna nyhet och störningen av den underliggande marknaden för FTT, har marknadsgaranter meddelat CoinShares att de för närvarande inte kan tillhandahålla intradagsprissättning för detta värdepapper”, står det i ett meddelande till aktieägarna.

Den lade till att inlösen kommer att fortsätta att fungera ”tills vidare” eftersom den fortsätter att övervaka situationen.

21Shares sa att de begärde avstängning av produkten efter att det visade sig att företaget gick i konkurs. VanEck, vars VFTX för närvarande är avstängd på Boerse Frankfurt har inte kommenterat något kring deras FTX certifikat.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version