Nyheter

COINETH ETN eller Ether Tracker One spårar priset på Ether

Publicerad

den

Under 2017 blev Ether Tracker One (COINETH ETN) det första börsnoterade, etherbaserade värdepapper som fanns på en reglerad börs när det noterades på NASDAQ i Stockholm.

Certifikaten ger exponering för prestanda för den digitala valutan ether genom att syntetiskt spåra utvecklingen för priset på eter (ETH/USD) minus en avgift.

ETH/USD-marknaden är den mest likvida etermarknaden som är allmänt tillgänglig för handel, vi ser den som det mest lämpliga underliggande indexet att spåra i en eterprodukt.

Certifikaten är icke-aktierelaterade värdepapper som handlas på samma sätt som alla aktier eller instrument noterade på Nasdaq-börsen i Stockholm.

XBT Providers prospekt är godkänt av Finansinspektionen.

För att investera behöver du ett konto, som erhålls via din bank, rådgivare eller nätmäklare.

Eter köps för pengar som erhålls genom försäljning av certifikat vilket säkerställer att certifikaten är säkrade och strukturerade för att följa priset på eter. Certifikaten är garanterade av CoinShares Capital Markets (Jersey) Limited.

Certifikatet är denominerat i SEK, så det kommer att finnas en valutaexponering mellan USD och SEK som kan påverka (+/-) marknadsvärdet och slutavkastningen från certifikaten.

Ether är en form av digital valuta, skapad och lagrad elektroniskt.

Handla COINETH ETN

Ether Tracker One (COINETH ETN)r en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på Nasdaq-börsen i Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETN genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version