Nyheter

CLEU ETF en börshandlad fond för europeiska klimatförändrare

Publicerad

den

Lyxor MSCI Europe Climate Change (DR) UCITS ETF – Acc (CLEU ETF) med ISIN nummer LU2056738490 är en europeisk börshandlad fond som investerar i europeiska klimatförändrare. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). MSCI Europe Climate Change erbjuder en bred investering med låga avgifter i cirka 429 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). Lyxor MSCI Europe Climate Change (DR) UCITS ETFAcc är en mycket liten ETF med 4 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 1 år och har sitt säte i Luxemburg.

Investeringsstrategi

MSCI Europe Climate Change index spårar aktier från 15 europeiska länder. Indexet syftar till att ge större vikt till företag som drar nytta av övergången till en lägre koldioxidekonomi. Moderindexet är MSCI Europe.

Lyxor MSCI Europe Climate Change (DR) UCITS ETFAcc är en fondföretagskompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra MSCI Europe Climate Change Net Total Return Index. Baserat på moderbolaget MSCI Europe Index innehåller riktmärket stora och medelstora värdepapper över 15 utvecklade marknader (DM) i Europa. Indexet syftar till att representera utvecklingen av en investeringsstrategi som omväger värdepapper baserat på möjligheterna och riskerna med övergången till en lägre koldioxidekonomi. Lyxor ETF:er är effektiva investeringverktyg som är noterade på börsen och som erbjuder transparent, likvid och låg kostnadsexponering mot det underliggande referensindexet.

Handla

Lyxor MSCI Europe Climate Change (DR) UCITS ETFAcc (CLEU ETF) är en europeisk ETF. Denna ETF handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsTickerValuta
Borsa ItalianaCLEUEUR
SIX Swiss ExCLEUCHF
LSECLEUUSD
EuronextCLEUEUR

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar ETF: s innehav jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SectorLand
ASML HOLDING NVEUR3.02%InformationsteknologiHolland
ROCHE HOLDCHF2.89%Health CareSchweiz
NESTLE SA-REGCHF2.72%KonsumtionSchweiz
LVMH MOET HENNESSY LOUIS VUIEUR2.35%KonsumtionFrankrike
SCHNEIDER ELECTRIC SAEUR2.27%IndustriFrance
NOVARTIS AG-REGCHF2.22%Health CareSchweiz
ASTRAZENECA PLCGBP1.67%Health CareStorbritannien
UNILEVER PLCGBP1.61%KonsumtionStorbritannien
NOVO NORDISK A/S-BDKK1.57%Health CareDanmark
ABB LTD-REGCHF1.47%IndustriSchweiz

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version