Nyheter

Citibankchef tror att Bitcoin kommer att handlas till 318 000 dollar i slutet av 2021

Publicerad

den

Citibank Groups globala chef för Citifxtechnicals-produkten, Tom Fitzpatrick förväntar sig att priset på bitcoin når en topp på 318 000 USD i slutet av 2021. Även om han medger att hans förutsägelse kan verka osannolik, hävdar Fitzpatrick att en sådan våg fortfarande kommer att vara den svagaste demonstrationen tillgång jämfört med andra tillgångar som guld. Han tillägger också att bitcoin handlar om ”otänkbara möten följt av smärtsamma korrigeringar.” Bitcoin kommer att se stora prissvängningar innan de äntligen bestämmer sig för det förutspådda priset säger Fitzpatrick.

I en rapport med titeln, Bitcoin: 21st Century Gold, framhåller Fitzpatrick det kraftiga argumentet för bitcoin. Han säger att det digitala guldets nuvarande bana verkar likna den hos guld på 1970-talet.

Innan strukturförändringar genomfördes i början av 1970-talet hade guld spenderat 50 år med handel inom 20-35 dollar. Men efter att förändringar inletts ökade guldet i pris. Guldet nådde nyligen ett nytt all time high i augusti.

Enligt en rapport som analyserade Fitzpatricks rapport är det denna ”strukturella förändring i den moderna monetära regimen som inledde en värld av finanspolitisk disciplin, underskott och inflation.” Därför hävdar Citibank-chefen att bitcoin, som kom fram i efterdyningarna av den ”stora finansiella krisen” 2008-2009, kommer säkert att ha en liknande utveckling.

Med Covid-19-pandemin som fortfarande förblir ekonomier runt om i världen kommer regeringarna att fortsätta att svara på krisen genom att trycka mer pengar. Detta kommer i sin tur att gynna tillgångar som är säkra tillflyktsorter som fungerar bra under inflationsperioder.

Fortfarande förklarar Fitzpatrick att även om guld förväntas dra nytta av översvämningen av nya pengar som går i omlopp har ädelmetallen unika begränsningar som inte verkar drabba bitcoin. I sin rapport noterar Fitzpatrick:

Gold has restrictions such as storage, non-portable, and could possibly be even called ‘yesterday’s news’ in terms of a financial hedge. Bitcoin is the new gold.

För att stödja denna uppfattning citerar Citibankchefen några av bitcoins viktigaste attribut som inkluderar den digitala valutans ”begränsade utbud, enkel rörlighet över gränser och ogenomskinligt ägande.” Följaktligen tror Fitzpatrick att fler investerare kommer att välja bitcoin framför guld som ett resultat av detta.

Under tiden förutspår Fitzpatrick att bitcoin kommer att utsättas för fler reglerande begränsningar framöver. Till skillnad från andra digitala valutor som centralbankens digitala valutor (CBDC) kan bitcoin dock inte beslagtagas, vilket gör det till en säkrare tillgång.

Handla Bitcoin genom en börshandlad fond

BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (ticker BTCE) har nått 90 miljoner USD under förvaltning (AuM) sedan denna ETF noterades på Deutche Boerse’s Xetra i slutet av juni 2020.

Den börshandlade kryptovalutan spårar priset på Bitcoin och är 100 procent fysiskt uppbackade, vilket ger investerare ett säkrare och transparent sätt att få exponering för Bitcoin. BTCE var världens första centrala motpartsclasserade Bitcoin-börshandlade produkt. Det distribueras och marknadsförs av HANetf.

BTCE kommer med en årlig avgift på 2,00 procent och handlas i euro. Denna börshandlade produkt listas på Xetra vilket gör att det är möjligt att handla den genom de flesta nätmäklarna, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version