Nyheter

CIBR ETF en börshandlad fond som satsar på cybersäkerhet

Publicerad

den

First Trust NASDAQ Cybersecurity ETF (Nasdaq: CIBR ETF) är en utdelande ETF som har en förvaltningskostnad på 0,6 procent. Denna fond investerar i cybersäkerhet och spårar ett likviditetsvägt index som riktar sig till företag som arbetar med cybersäkerhetsindustrin.

CIBR Factset Analytics Insight

CIBR är en specialiserad fond som fokuserar på cybersäkerhetsföretag som klassificerats av Consumer Technology Association (CTA), vilket innebär att den främst innehar programvara och nätverksföretag, men också förgrenar sig från tekniksektorn till mer diversifierade industrier som flyg- och försvarsindustrin. Detta något utökade fokus är den stora skillnaden mellan CIBR och andra liknande fonder, varav de flesta har små, tekniskt dominerade portföljer. Det väger innehav genom likviditet, vilket är vettigt med tanke på fondernas småkapitalexponering. Det täcker också viktningen av värdepapper för de fem mest likvida företagen till 6% vardera, medan värdepapper för de återstående företagen är begränsade till 3%. Indexet balanseras om kvartalsvis.

  • Nasdaq CTA Cybersecurity IndexSM är utformat för att spåra resultaten för företag som är engagerade i cybersäkerhetssegmentet inom teknik- och industribranschen. Det inkluderar företag som huvudsakligen är involverade i byggande, implementering och hantering av säkerhetsprotokoll som tillämpas på privata och offentliga nätverk, datorer och mobila enheter för att skydda integriteten för data och nätverksdrift.
  • För att ingå i indexet måste en värdepapper noteras på en indexberättigad global börs och klassificeras som ett cybersäkerhetsföretag enligt Consumer Technology Association (CTA).
  • Varje värdepapper måste ha ett världsomspännande börsvärde på 250 miljoner dollar, ha minst tre månaders genomsnittlig daglig handelsvolym på 1 miljon dollar och ha ett minimum fritt flöde på 20%.
  • Indexet utvärderas halvårsvis i mars och september, men om någon annan gång under året än utvärderingen uppfyller en indexsäkerhet inte längre behörighetskriterierna eller på annat sätt fastställs att den inte är berättigad att inkluderas i indexet, säkerheten tas bort från indexet och ersätts inte. Varje indexsäkerhet som når sin utländska investeringsgräns mellan kvartalsbalanser tas bort från indexet.
  • Indexet använder en modifierad likviditetsvägd metod som inkluderar tak på procentsatsen för varje enskilt värdepapper för att härleda värdet av värdepapperen.
  • Indexet balanseras om kvartalsvis.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat som i allmänhet motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och kostnader) för ett aktieindex som kallas Nasdaq CTA Cybersecurity IndexSM (”index”). Fonden investerar normalt minst 90% av sina nettotillgångar (inklusive investeringslån) i stamaktier och depåbevis som utgör indexet. Indexet inkluderar värdepapper från företag som klassificeras som ”cybersäkerhetsföretag” av CTA. Fonden är icke-diversifierad.

Handla CIBR

First Trust NASDAQ Cybersecurity ETF (Nasdaq: CIBR ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnKortnamn% Kapitalvikt
Accenture PLC Class AACN6.61%
Cisco Systems IncCSCO6.51%
CrowdStrike Holdings Inc Class ACRWD5.56%
Zscaler IncZS5.18%
Splunk IncSPLK5.09%
Proofpoint IncPFPT4.03%
VMware IncVMW3.34%
Akamai Technologies IncAKAM3.30%
Fortinet IncFTNT3.28%
Cloudflare IncNET3.26%

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version