Nyheter

Chimera Capital Limited lanserar ETF som spårar resultatet av Pakistan-noterade aktier

Publicerad

den

Chimera S&P Pakistan UCITS ETF (CHPKIN ETF) kommer att följa utvecklingen för de 15 mest likvida aktierna noterat på Pakistan Stock Exchange. Denna ETF är en inkomstandelsklass D och kommer att noteras på Abu Dhabi Securities Exchange (ADX).

Chimera S&P Pakistan UCITS ETF är den andra delfonden under Chimera UCITS ICAV, en öppen paraplyfond för Irish Collective Asset-management Vehicle (ICAV) med FundRock Management Company S.A. som utsedd chef. Både delfonden och ICAV är auktoriserade och reglerade av Central Bank of Ireland.

Chimera S&P Pakistan UCITS ETF har utformats för att spåra resultatet för S&P Pakistan BMI Liquid 35/20 Capped Index (Bloomberg: SPPKRCAP), ett index från S&P Dow Jones Index.

Chimera S&P Pakistan UCITS ETF är en inkomstandelsklass D noterades på Abu Dhabi Securities Exchange (ADX) den 18 augusti 2023. Framtida utdelningar som tas emot av ETF kommer att vara distribueras till investerare två gånger om året, när det är tillgängligt. Denna börshandlade fond är fysiskt uppbackad.

Den enda andra ETF som spårar pakistanska aktier med hemvist i Europa är Xtrackers MSCI Pakistan Swap UCITS ETF (XBAK).

Handla CHPKIN ETF

Chimera S&P Pakistan UCITS ETF (CHPKIN ETF) handlas på Abu Dhabi Securities Exchange (ADX). Vi har inte lyckats identifiera någon bank eller internetmäklare som erbjuder handels på ADX.

Du kan nu köpa ett index som består av de 15 största och mest likvida aktierna på Pakistan Stock Exchange genom att investera i CHPKIN ETF. De utdelningar som erhålls av fonden kommer att delas ut halvårsvis, när de är tillgängliga.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version