Nyheter

Chainlink kryptovaluta på uppgång efter nya banktester

Publicerad

den

LINK användes för överföring av tokeniserade tillgångar över offentliga och privata nätverk. Priset på LINK-tokenet för Web3-tjänsteplattformen Chainlink har fortsatt att stiga under de senaste sju dagarna, med en tillväxt på 14 procent.

Under de senaste 24 timmarna steg priset med 8 procent. Placering 19 bland kryptovalutor efter börsvärde, enligt CoinMarketCap-listan. Det högsta priset som tillgången nådde den aktuella dagen var 6,79 USD.

LINKs rally påverkades av nätverkets användning i nya tester med SWIFT, en av världens största internationella betalningsplattformar, och flera bankinstitut.

Banker som deltog i försöken var Australia and New Zealand Banking Group Limited (ANZ), BNP Paribas, BNY Mellon, Citi, Clearstream, Euroclear och Lloyds Banking Group.

Tanken var att använda kopplingen mellan flera banker och Internationella valutafonden (IMF) med Swift och Chainlink för överföring av tokeniserade tillgångar genom offentliga och privata nätverk, säger ett uttalande från Chainlink.

”Swift använde Chainlink CCIP på backend för att underlätta säker korskedjad meddelandehantering och tokenöverföringar”, står det. CCIP är akronymen för Chainlink Cross-Chain Interoperability Protocol, ett interoperabilitetsprotokoll över nätverk som gör det möjligt för utvecklare att överföra tokens och data mellan olika blockkedjor på ett säkert och effektivt sätt. Det förlitar sig på Chainlink oracle-nätverket för att tillhandahålla säkerhet och tillförlitlighet.

Testdeltagare tror att CCIP skulle kunna fungera som en ”universell inkörsport till interaktion med blockkedjor för nya och befintliga backend-system”, står det i texten.

Australia and New Zealand Banking Group Limited rapporterade att de nyligen arbetat med Chainlink för att slutföra en testtransaktion för att simulera köpet av en tokeniserad verklig tillgång och ett stablecoin utgivet i Nya Zeeland i dollar.

21Shares Chainlink ETP (Ticker: LINK ETP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version