Nyheter

CBUG ETF investerar i small caps med höga ESG-poäng från hela världen

Publicerad

den

iShares MSCI World Small Cap ESG Enhanced UCITS ETF USD (Acc) (CBUG ETF) investerar i aktier med fokus på Small Cap, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World Small Cap ESG Enhanced UCITS ETF USD (Acc) är en mycket liten ETF med tillgångar på 7 miljoner GBP under förvaltning. CBUG ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CBUG?

  1. Syftar till att ge exponering mot en portfölj av aktier med small caps på utvecklade marknader globalt som är en del av MSCI World Small Cap Index och syftar till att överträffa koldioxidutsläpp och andra minimistandarder för ett EU-riktmärke för klimatövergång (CTB) och maximera exponeringen mot emittenter med högre ESG-betyg.
  2. Utesluter företag som är inblandade i kontroversiella, konventionella och kärnvapen, civila skjutvapen, termiskt kol, tobak eller okonventionell olja och gas. Företag som klassificeras som att bryta mot FN:s Global Compact-principer, har en ”Röd” MSCI ESG Controversies-poäng eller inte har bedömts av indexleverantören för en ESG-kontroverspoäng eller en ESG-betyg.
  3. Fonden antar en klassens bästa syn på hållbara investeringar, vilket innebär att det förväntas att fonden kommer att investera i de bästa emittenterna ur ett ESG-perspektiv, baserat på indexets ESG-kriterier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att uppnå avkastning på din investering, genom en kombination av kapitaltillväxt och inkomst på fondens tillgångar, vilket återspeglar avkastningen från MSCI World Small Cap ESG Enhanced Focus CTB Index, fondens jämförelseindex (”Index”).

Investeringsstrategi

MSCI World Small Cap ESG Enhanced Focus-index spårar småbolagsbolag från utvecklade marknader över hela världen. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Handla CBUG ETF

iShares MSCI World Small Cap ESG Enhanced UCITS ETF USD (Acc) (CBUG ETF)r en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDEWSA
gettexEURCBUG
XETRAEURCBUG

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
CMACOMERICA INCFinancials0.64US2003401070USD
USDUSD CASHCash and/or Derivatives0.45USD
SNVSYNOVUS FINANCIAL CORPFinancials0.41US87161C5013USD
MDUMDU RESOURCES GROUP INCIndustrials0.41US5526901096USD
INGRINGREDION INCConsumer Staples0.35US4571871023USD
OZKBANK OZKFinancials0.35US06417N1037USD
RGLDROYAL GOLD INCMaterials0.35US7802871084USD
EMEEMCOR GROUP INCIndustrials0.33US29084Q1004USD
ROGROGERS CORPInformation Technology0.30US7751331015USD
RSRELIANCE STEEL & ALUMINUMMaterials0.30US7595091023USD

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version