Nyheter

CBRS ETF investerar i företag verksamma inom cybersäkerhet

Publicerad

den

First Trust Nasdaq Cybersecurity UCITS ETF Acc (CBRS ETF) söker investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och utgifter) för ett aktieindex som kallas Nasdaq CTA Cybersecurity Index™ (”Indexet”).

För att uppnå sitt investeringsmål är investeringspolicyn för denna fond att investera minst 90 % av dess nettotillgångar i de vanliga aktierna och depåbevisen som utgör indexet eller i depåbevis som kan inkludera amerikanska depåbevis eller globala depåbevis representerar värdepapper i Indexet där direktinvestering i ett värdepapper som ingår i Indexet inte är möjlig.

Beskrivning av First Trust Nasdaq Cybersecurity UCITS ETF Acc

First Trust Nasdaq Cybersecurity UCITS ETF Acc investerar i aktier med fokus på Cybersecurity, Technology, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,60 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). First Trust Nasdaq Cybersecurity UCITS ETF Acc har tillgångar på 344 miljoner GBP under förvaltning. CBRS ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Nasdaq CTA Cybersecurity-index spårar företag som är aktivt involverade i att tillhandahålla cybersäkerhetsteknik och -tjänster.

Handla CBRS ETF

First Trust Nasdaq Cybersecurity UCITS ETF Acc (CBRS ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURCBRS
Borsa ItalianaEURCIBR
London Stock ExchangeGBXFCBR
London Stock ExchangeUSDCIBR
XETRAEURCBRS

Största innehav

VärdepapperVikt %
CrowdStrike Holdings, Inc. (Class A)6.79%
Zscaler, Inc.6.60%
Palo Alto Networks, Inc.6.21%
Cisco Systems, Inc.5.92%
Cloudflare, Inc. (Class A)5.35%
Okta, Inc.3.49%
SentinelOne, Inc. (Class A)3.34%
Booz Allen Hamilton Holding Corporation3.07%
Thales S.A.3.01%
Fortinet, Inc.3.00%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version