Nyheter

CBI0 ETF investerar i kinesiska biotechföretag

Publicerad

den

Global X China Biotech UCITS ETF (CBI0 ETF) investerar i aktier med fokus på Biotech, Health Care, Kina. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,68 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). CBI0 ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Skäl att överväga CBI0

Hög tillväxtpotential. Denna ETF gör det möjligt för investerare att få tillgång till hög tillväxtpotential genom företag som är avgörande för utvecklingen av bioteknik i Kina.

Riktad exponering. Denna ETF levererar riktad exponering för ett framväxande tema och industri.

ETF-effektivitet. I en enda affär ger fonden tillgång till dussintals företag med hög exponering mot biotekniktemat i Kina.

Sammanfattning av CBI0 ETF

Global X China Biotech UCITS ETF (CBI0) strävar efter att investera i företag som är involverade i utvecklingen av bioteknik i Kina, inklusive företag vars huvudsakliga verksamhet är forskning, utveckling, tillverkning och distribution av nya läkemedel, terapier eller vacciner med hjälp av biologiska material.

CBI0 ETF mål

Global X China Biotech UCITS ETF (CBI0) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för Solactive China Biotech v2 Index.

Investeringsstrategi

Solactive China Biotech-index spårar bioteknikföretag från Kina.

Handla CBI0 ETF

Global X China Biotech UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Deutsche Börse XetraEURCBI0 GY
SIX Swiss ExchangeCHFCBIO SW
Borsa ItalianaEURCBIO IM

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
11.02300142 C2WALVAX BIOTECHNOLOGY CO-
10.25603259 C1WUXI APPTEC CO LTD A
8.67600276 C1JIANGSU HENGRUI PHARMACE
8.56BGNE USBEIGENE LTD-ADR
7.482269 HKWUXI BIOLOGICS CAYMAN IN
4.881801 HKINNOVENT BIOLOGICS INC
4.551177 HKSINO BIOPHARMACEUTICAL
3.92300601 C2SHENZHEN KANGTAI BIOLOGI
3.91ZLAB USZAI LAB LTD-ADR
3.381548 HKGENSCRIPT BIOTECH CORP

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version