Nyheter

CAUT ETF investerar i kinesiska företag som arbetar med elektriska fordon och batterier

Publicerad

den

Global X China Electric Vehicle and Battery UCITS ETF (CAUT ETF) investerar i aktier med fokus på Future Mobility, Automobile, Kina. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,68 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). CAUT ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Skäl att överväga CAUT

Hög tillväxtpotential. Denna ETF gör det möjligt för investerare att få tillgång till hög tillväxtpotential genom företag som är avgörande för utvecklingen av elfordon i Kina.

Obegränsad inställning. ETFens sammansättning överskrider klassiska sektor- och branschklassificeringar genom att spåra ett framväxande tema.

ETF-effektivitet. I en enda affär ger denna ETF tillgång till dussintals företag med hög exponering för elfordonstemat i Kina.

Sammanfattning av ETFen

Global X China Electric Vehicle and Battery UCITS ETF (CAUT) strävar efter att investera i kinesiska företag som är positionerade för att dra nytta av ökad penetration av elfordon, inklusive företag som tillverkar elfordon (”EVs”), EV-komponenter som litiumbatterier, utrustning för batteriproduktion och kritiska batterimaterial som litium och kobolt.

ETFens mål

Global X China Electric Vehicle and Battery UCITS ETF (CAUT) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Solactive China Electric Vehicle and Battery v2 Index.

Investeringsstrategi

Solactive China Electric Vehicle and Battery Index spårar företag från Kina som är verksamma inom e-mobilitet.

Handla CAUT ETF

Global X China Electric Vehicle and Battery UCITS ETF (CAUT ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Deutsche Börse XetraEURCAUT GY
SIX Swiss ExchangeCHFCAUT SW
Borsa ItalianaEURCAUT IM

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
11.46002594 C2BYD CO LTD -A
10.03300124 C2SHENZHEN INOVANCE TECHNO
10.02002460 C2JIANGXI GANFENG LITHIUM
8.68300750 C2CONTEMPORARY AMPEREX TEC
7.21300014 C2EVE ENERGY CO LTD-A
7.18300450 C2WUXI LEAD INTELLIGENT EQ
7.13002709 C2GUANGZHOU TINCI MATERIAL
6.11002074 C2GUOXUAN HIGH-TECH CO LTD
5.69603659 C1SHANGHAI PUTAILAI NEW EN
4.46300207 C2SUNWODA ELECTRONIC CO LT

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version