Nyheter

Cathie Wood och ARK ETF går på fyndjakt

Publicerad

den

Tillväxtaktier är kanske inte lika populära som de varit, men Cathie Wood och ARK ETF går på fyndjakt. I veckan ökade hon sina innehav i ett par bolag. Onsdagens kryptokrasch och sjunkande priser på tidigare marknadsdarlings var en potent en-två-kombination som fick Cathie Wood att trycka på köpknappen. Den populära kapitalförvaltaren utnyttjade marknadens dopp för att lägga till några av hennes största namn i ARK Invests allmänt följda börshandlade fonder (ETF).

Coinbase (NASDAQ: COIN), Tesla (NASDAQ: TSLA) och Square (NYSE: SQ) sticker ut bland hennes inköp på onsdag. Hon köpte fler aktier i de snabbt växande företagen till minst två av sina sex ETF: er. Låt oss se varför hon kan göra något med alla tre aktierna.

Coinbase

Wood försvarade Bitcoins långsiktiga potential på onsdagen när kryptokraschen inträffade, så det är inte en överraskning att se henne köpa Coinbase. Den ledande kryptovalutamarknaden föll naturligtvis då de digitala valutorna som den specialiserat sig på handlades lägre. Lägga till att skada, Coinbases webbplats låg nere en del på onsdag morgonen när handlare antingen ville ta ut pengar eller dra nytta av de lägre priserna.

Coinbase-aktien skulle falla 13% till botten på 208 USD – en rekordnivå för en aktie som bara har varit listad i en månad – men återhämtat sig mer än hälften av sina intradagförluster för att stänga bara 6% lägre. Kryptomarknaden i sig fick en större hit, men det är vettigt. Det negativa sentimentet som började med att Telsas VD Elon Musk dissade Bitcoin för en vecka sedan genererar en ökad handelsaktivitet, och det är i slutändan bra för Coinbase. Detta kommer naturligtvis att bli ett större problem för Coinbase om krypto inte studsar tillbaka, men det kan också vara en blandad välsignelse om det håller nya konkurrenter borta eller ett priskrig från handelsavgifter bryter ut.

Tesla

Wood tog tydligen inte Musks rant på Bitcoin som en energigrav personligen. Tesla är det största innehavet i ARKs ETF:er, och hon köpte lite mer aktier i elbilstillverkaren för tre av dessa börshandlade fonder på onsdagen.

Tesla-aktien går in på torsdagens handel 37% under den all time high den nådde i januari. Tesla har blivit en populär blankningskandidat med så många biltillverkare som driver ut elektriska fordon, men det verkar lite missriktat.

Ingen av dem kommer att ha den egna flottan av laddstationer som motsvarar att sälja en traditionell bil och äga varje bensinstation som föraren någonsin kommer att behöva. Tesla får mycket värme eftersom dess ”Full Self Driving” -uppgradering inte exakt är full självkörning ännu, men vad som nu är ett $ 10.000 digitalt tillbehör för nya köpare ligger fortfarande långt före tävlingen i tävlingen om autonom körning. Aktien var inte billig efter förra årets rusning, men den senaste försäljningen verkar överdriven vid denna tidpunkt med tanke på Teslas pole position i elfordon och dess ambitionella karaktär.

Square

Slutligen lade Wood in mer pengar i ett företag som vet allt om att flytta pengar. Square är en ledande betalningsplattform. Det har också varit en tidig pionjär inom krypto, och det kan förklara varför aktierna öppnade 5% lägre på onsdagen innan de tog tillbaka mer än hälften av den första nedgången i slutet av handelsdagen.

Square har haft en tillväxttår på senare tid, med en kraftigt accelererande topp-till-år-tillväxt under fem kvartal i rad. Intäkterna ökade med 266% i sin senaste rapport, ett stort steg upp från 41% -tillväxten för sex kvartal sedan. Bitcoin-handel via Square’s Cash App var en stor bidragsgivare till monsterkvartalet, men det finns mycket mer för den digitala betalningsplattformen än bara krypto.

Wood är inte rädd för att köpa dippen om ett företags hausseartade avhandling förblir stark. Just nu verkar det som om Coinbase, Tesla och Square fortfarande är värda att köpa, det anser i alla fall Cathie Wood och ARK ETF.

Handla ARK Innovation ETF

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK). Till IGs ETF Screener.

Även eToro erbjuder erbjuder handel med ARKK som CFD .

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version