Nyheter

Cannabisodlarna i New York sitter på en guldgruva, men kan inte kapitalisera på det

Publicerad

den

Cannabisindustrin blomstrar i USA och förväntas nå ett värde på cirka 444,3 miljarder USD i slutet av 2030. Detta eftersom allt fler amerikanska delstater försöker legalisera fritidskonsumtion och människor blir alltmer utbildade i frågan. Även om scenariot kan verka positivt, är situationen inte så ljus i New York. Cannabisodlarna klagar över att alltför många cannabisgrödor ruttnar, eftersom de saknar möjligheter att sälja sina skördade blommor i avsaknad av tillräckligt med apotek och försäljningsplatser.

På grund av den långsamma takten i vilken staten öppnar cannabisdispensärer för rekreation, kan cannabisodlarna inte erbjuda sina produkter till kunder och få intäkter, vilket ger dem få alternativ att minska sina förluster. Den pågående situationen i staten kräver ofta att man samarbetar med en New York Cannabis Industry Attorney för att få bättre insikt och råd om hur statliga och lokala lagar och förordningar bör hanteras. Men för tillfället krävs mer på delstatsnivå.

Det finns inte tillräckligt med apotek för cannabisodlarna att sälja sina produkter

Förra årets prognoser drev förväntningarna. Staten borde ha godkänt fler lagliga cannabisdispensärer, men den misslyckades med att göra det, vilket gjorde att cirka 200 av dessa cannabisodlarna inte kunde sälja sina cirka 3 000 000 pound av produkten. Dessutom, enligt Cannabis Association of New York, finns bara 20 procent av osåld cannabis i hela landet inte i form av cannabisolja. Detta väcker oro för att förbrukningsbara blommor så småningom kommer att ruttna till den punkt där de blir omöjliga att sälja längre.

New York konfronteras med för många produkter som borde säljas för att hålla odlare och processorer i affärer och ett behov av fler dispenser för att möta detta behov. Som sådan har statliga lagstiftare arbetat för att komma med lösningar, efter att ha antagit ett lagförslag som hjälper licensierade cannabisodlarna och bönder att sälja sina produkter till de nyligen reglerade cannabismarknaderna för fritidsaktiviteter i landet.

Även om endast 16 licensierade dispensärer fungerar i staten, planerar lagstiftare att fördubbla antalet licenser för att bedriva affärer över hela New York.

Delstatsförsamlingen och senaten antog nyligen lagstiftning som tillåter processorer och bönder att göra affärer med detaljhandelsdispensärer i stamnationer.

Vissa förhållanden får odlarna att kämpa, och New York är inte den enda staten i denna situation

Cannabisbönderna i New York är inte de enda som befinner sig i utmanande situationer på grund av de katastrofala ekonomiska förhållandena; odlare i de västerländska staterna lider också av att få sina produkter till förmånliga priser, möter hård konkurrens från den svarta marknaden, exportrestriktioner och höga statliga skatter. Men odlarnas kamp i New York är direkt relaterad till statens steniga lansering av cannabismarknaden för fritidsaktiviteter.

Lagstiftare har försökt lösa problemet och ge cannabisodlare och processorer de rätta möjligheterna att dra nytta av sina satsningar. Ändå måste åtgärder vidtas i en snabbare takt. Den enda hållbara lösningen är att öppna fler återförsäljare och ge bönderna tillräckligt med utrymme att sälja sina produkter.

Handla CBSX ETF

HANetf The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla BLUM ETF

Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (BLUM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version