Nyheter

Cannabisaktier kan stiga med 40 procent

Publicerad

den

Det är inte vi som anser detta, utan portföljförvaltaren Tim Seymour. Han är förvaltare för Amplify Seymour Cannabis ETF (NYSEArca: CNBS), en börshandlad fond som inriktar sig på Cannabisaktier. Han säger således att Cannabisindustrin kan ha har 30-40 procent mer att ge efter Joe Bidens valseger. Han tror också att Cannabisföretag har fyra spännande år framför sig och att valet stärkte utrymmet på mer än ett sätt.

Cannabisaktier har varit heta efter valdagen, med stora namn i rymden som vinner möjligheterna till ett Joe Biden-ordförandeskap. Börshandlade fonder som spårar utrymmet har också ökat under den tidsperioden. I USA är en av de största vinnarna Amplify Seymour Cannabis ETF (NYSEArca: CNBS).

”Dynamiken i cannabissektorn är verkligen extraordinär”, sa han till CNBC: s “ETF Edge” förra veckan. ”Vi såg fem nya stater rösta genom antingen fritids- eller medicinska marknader. Topptillväxthistorien är 30-40%. …

För Seymour och CNBS är nyckeln ”att hitta rätt exponering”, sa han. Hans fonds fem största innehav är GrowGeneration med cirka 12%, Canopy-tillväxt med 11%, GW Pharmaceuticals med 11%, Village Farms med 11% och Aphria med knappt 10%.

Äger inga kanadensiska företag

Seymours fond äger inte populära kanadensiska cannabisaktier Tilray och Aurora Cannabis eftersom företagen inte direkt kan äga amerikanska tillgångar trots att de är noterade på amerikanska börser. Därför fungerar de som pjäser på Kanadas cannabisindustri, där nya regler pressar den nu federalt lagliga marknaden och i många fall begränsar vinsten, sa Seymour till CNBC i en uppföljningsintervju på måndag.

Istället föredrar han namn som Innovative Industrial Properties, Trulieve och Curaleaf, som alla är ”bra spel” på den nyblivna amerikanska marknaden, sa han. ”Det här handlar om aktiv förvaltning. Det här handlar om att vara någon som investerar i en sektor och … pratar med företag och ser allokeringarna eftersom det går mycket snabbt, säger Seymour.

Med stater som inte bara fortsätter att legalisera cannabisanvändning utan också använder intäkter från det för att ”plugga hål” i sina budgetar, kan cannabis vara nära att vända den ”onda björnmarknaden” de har varit på under det senaste året, sade Seymour. ”En del av handeln … handlade om att vara defensiv. Det handlade om att hitta de bästa balansräkningarna. Det handlade om att hitta de företag som faktiskt inte hade utnyttjat sin balansräkning eller lagt en massa utspädning i sin struktur. Så det är verkligen det vi gör på CNBS, säger Seymour.

”Människor tror kanske inte på vad som händer i cannabisberättelsen, men … det här är en nationell fråga,” sa han. ”Ännu viktigare är att det är en mycket sofistikerad konsumentprodukthistoria och aktiv förvaltning och att vara temat i detta utrymme är vad vi gör och det fungerar.”

Amplify Seymour Cannabis ETF (NYSEArca: CNBS) går på grund av MIFIDII inte att handla i Sverige. Det finns däremot flera brittiska börshandlade fonder som handlas på Xetra. En av dem är The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX).

The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) handlas i dag på flera olika börser, rill exempel London Stock Exchange, Deutsche Boerse (Xetra) och Borsa Italiana och kan handlas i GBP, USD och EUR. Det betyder att det går att handla andelar i The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version