Nyheter

C9DF ETF en fond som satsar på företag med vallgravar

Publicerad

den

Frankfurter UCITS ETF Modern Value (C9DF ETF) investerar i aktier med fokus på Fundamental/Quality, Moat, . Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (Minst årligen).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,52 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Frankfurter UCITS ETF Modern Value är en mycket liten ETF med tillgångar på 12 miljoner euro under förvaltning. ETF:en är yngre än 1 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

Frankfurter UCITS ETF Modern Value försöker följa Frankfurter Modern Value-index. Frankfurter Modern Value-index spårar företag från hela världen med en hög kvalitetsfaktor. Indexet syftar till att välja ut företag som har en stark ägarstruktur och strategisk ekonomisk vallgrav. Alla bolag i indexet är likaviktade.

Strategi

Frankfurt UCITS-ETF – Modern Value är en passivt förvaltad indexfond (Exchange Traded Fund, ETF). Målet med fondförvaltningen är att korrekt återspegla resultatet för det underliggande indexet. Fonden replikerar Frankfurt Modern Value Index.

För detta ändamål investerar fonden i värdepapper utan begränsningar vad gäller regional inriktning.

Delfonden replikerar Frankfurt Modern Value Index genom att förvärva aktierna i detta index.

Delfondens proportionalitet mot vikten av aktierna i indexet uppnås genom att investera direkt i aktierna.

Indexet kartläggs därför genom fysisk replikering. Detta index är ett lika vägt globalt aktieindex för 25 företag.

Aktier väljs utifrån förväntad aktieägaravkastning från en pool av företag med starkt ägande och en strukturell ekonomisk vallgrav.

Dessutom kommer aktier inte att väljas om deras free float marknadsvärde är mindre än eller lika med 2,5 miljarder USD och den genomsnittliga dagliga handelsvolymen är mindre än 2,5 miljoner USD. Indexet ombalanseras kvartalsvis.

Minst 51 % av värdet av delfondens tillgångar kommer att investeras i aktieinvesteringar.

Handla C9DF ETF

Frankfurter UCITS ETF Modern Value (C9DF ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURC9DF
gettexEURC9DF

Största innehav

VärdepapperVikt %
Meta Platforms (Facebook)5,81 %
Airbnb A4,97 %
Booking Holdings4,83 %
Ryanair Holdings4,35 %
Oracle4,18 %
Admiral Group4,11 %
Zoetis4,10 %
VISA4,06 %
SAP4,04 %
Amazon4,00 %
Summe:44,45 %

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version