Nyheter

C5KF ETF investerar i hållbara livsmedel

Publicerad

den

CIRCA5000 Sustainable Food & Biodiversity UCITS ETF USD ACC (C5KF ETF) investerar i aktier med fokus på Future of Food, Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,49 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). CIRCA5000 Sustainable Food & Biodiversity UCITS ETF USD ACC är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner GBP under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Fondens vision

CIRCA5000 Sustainable Food & Biodiversity UCITS ETF (C5KF) syftar till att ta itu med det globala hotet om matosäkerhet och miljöpåverkan från ökad livsmedelsproduktion. När befolkningstillväxten kommer att fortsätta kommer livsmedelsproduktionen att behöva öka med 60 procent till 2050 (FN). Att lösa denna utmaning kan ha en förödande inverkan på vår miljö – det måste uppnås på ett hållbart sätt för att bevara den globala biologiska mångfalden.

C5KF investerar i några av de ledande pionjärerna inom Agriculture 4.0 — från vertikalt jordbruk till växtbaserade proteiner och precisionsjordbruk till skogsbruk. C5KF strävar efter att leverera investeringsresultat som motsvarar impact CIRCA5000 Sustainable Food & Biodiversity Impact Index.

Investeringsstrategi

CIRCA5000 Sustainable Food & Biodiversity UCITS ETF USD ACC försöker spåra effekten CIRCA5000 Sustainable Food & Biodiversity Impact Index. Impact CIRCA5000 Sustainable Food & Biodiversity Impact Index spårar företag över hela världen som är aktiva inom affärsområdet att utveckla och producera hållbar mat. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Positiv påverkan

CIRCA5000s strategi är att investera i företag som tillverkar produkter, eller erbjuder tjänster som genererar en positiv miljömässig eller social påverkan. Till exempel är husägaren som köper solpaneler till sitt hem ytterst ansvarig för den positiva påverkan som genereras och företaget som tillverkade dem är facilitator. Därför, genom att investera i dessa företag, stödjer CIRCA5000 användare att skapa en positiv påverkan, men vi är naturligtvis inte ansvariga för det på egen hand.

Denna påverkan är därför ”associerad” snarare än direkt. CIRCA5000 hämtar sin data från två leverantörer, Net Purpose och impact Analytics, för att säkerställa att de har så robust och komplett data som möjligt.

Data är årliga och baserade på de senaste företagsrapporterna, med några ytterligare uppskattningar av produkter och tjänster tillhandahållna av Net Purpose.

Handla C5KF ETF

CIRCA5000 Sustainable Food & Biodiversity UCITS ETF USD ACC (C5KF ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPCKFG
London Stock ExchangeUSDC5KF

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version