Nyheter

BYTE ETF en satsning på digital infrastruktur

Publicerad

den

Digital Infrastructure ETF (BYTE ETF) är en passivt förvaltad ETF som ger exponering mot 40 globala aktier som tjänar majoriteten av sina intäkter från digitala infrastrukturtillgångar. Fonden är optimerad med hjälp av tillväxt-, värde- och sundhetsfaktorer. Digital Infrastructure ETF (BYTE ETF), som noteras på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent.

BYTE Factset Analytics Insight

BYTE spårar ett index som ger exponering mot digitala infrastrukturföretag som har högteknologiska fysiska tillgångar som stödjer effektiv lagring och överföring av data. Indexet syftar till att optimera sina innehav med hjälp av tre faktorer: tillväxt, värde och sundhet (GVS). Företag rankas utifrån dessa GVS-faktorer och viktas enligt en egen rankningsmetod.

GVS faktorvikter förväntas vara 40 % tillväxt, 10 % värde och 50 % sundhet. Fonden väljer amerikanska företag tills den geografiska tröskeln på 65 % uppnås. De högst GVS-rankade företagen från tillväxtländer och andra utvecklade marknader väljs sedan ut, även de med sina respektive tak tills indexet når totalt 40 beståndsdelar. Indexkommittén kan göra bedömningar för att justera mått, viktningar och geografiska gränser. Indexet ombalanseras och rekonstitueras halvårsvis varje mars och september.

Investeringsstrategi

Roundhill IO Digital Infrastructure ETF (”BYTE ETF”) är utformad för att erbjuda investerare exponering mot digital infrastruktur genom att försöka tillhandahålla investeringsresultat som spårar, före avgifter och utgifter, resultatet för IO Digital Infrastructure Index (”BYTE Index”).

Digital infrastruktur består av högteknologiska fysiska tillgångar som stödjer effektiv lagring och överföring av data, som driver internet. Dessa tillgångar inkluderar fast linje, höghastighetsdataöverföringsteknik (såsom fiberoptisk kabel och vissa ”last-mile”-teknologier som för data till och från slutanvändaren); datacenter; mobila torn och tillhörande infrastruktur; och andra långlivade fysiska infrastrukturtillgångar.

IO Digital Infrastructure Index består av stamaktier för 40 amerikanska och valutanoterade företag som tjänar en majoritet av sina intäkter från digitala infrastrukturtillgångar.

BYTE kan ge exponering mot

Företag som utvecklar infrastruktur för mobila torn som är avgörande för globala trådlösa lösningar som American Tower och Crown Castle.

Bredbandsleverantörer som ansvarar för höghastighetsanslutning till internet, inklusive Charter Communications och Altice USA.

Datacenteroperatörer, som Digital Realty och Equinix, som tillhandahåller kritiska lagrings-, beräknings-, anslutnings-, moln- och ”edge”-tjänster till några av de främsta företags- och hyperskaliga teknologiföretagen i världen.

Utanför USA digitala infrastrukturföretag som Liberty Global i Europa och Megacable Holdings i Mexiko.

Handla BYTE ETF

Digital Infrastructure ETF (BYTE ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i BYTE ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Digital Infrastructure ETF (BYTE ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

Vikt %NamnKortnamn
6.53%LIBERTY GLOBAL PLCLBTYA
6.50%UNITI GROUP LIMITEUWL AU
6.45%CHARTER COMMUNICATIONS INC NEW CL ACHTR
5.93%CABLE ONE INCCABO
5.36%LUMEN TECHNOLOGIES INCLUMN
5.35%AMERICAN TOWER CORPAMT
5.26%ALTICE USA INCATUS
4.76%CROWN CASTLE INTL CORP NEWCCI
4.19%SBA COMMUNICATIONS CORP NEWSBAC
3.55%MEGACABLE HOLDINGSMEGACPO MM

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version