Nyheter

BTP1S ETF för den som vill ha en kort position i italienska statsobligationer

Publicerad

den

Lyxor BTP Monthly (-1x) Inverse UCITS ETF – Acc (BTP1S ETF) med ISIN LU1523098561 är en europeisk börshandlad fond. Denna ETF ger en kort position på en korg med rullande Euro-BTP-terminer, som representerar italienska 10-åriga statsobligationer.

Lyxor BTP Monthly (-1x) Inverse UCITS ETFAcc är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindex Solactive Monthly Short BTP Futures Index. Fonden strävar efter att följa utvecklingen av Solactive Monthly Short BTP Futures Index. Indexet ger en kort position på en korg med rullande Euro-BTP-terminer, som representerar italienska 10-åriga statsobligationer. Positionen rullas kvartalsvis på första beräkningsdatum omedelbart före utgången av det första närliggande kontraktet.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40% p.a . Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor BTP Monthly (-1x) Inverse UCITS ETFAcc är en mycket liten ETF med 8 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 3 år och har sitt säte i Luxemburg.

Investeringsstrategi

Solactive Monthly Short BTP Futures-index ger exponering för en kort position på italienska statsskuldinstrument som tillhör BTP (Buono del Tesoro Poliennale) säkerhetstyp, dvs. fasta kupongobligationer.

Handla BTP1S ETF

Lyxor BTP Monthly (-1x) Inverse UCITS ETFAcc (BTP1S ETF) är en europeisk börshandlad fond som enbart handlas på Borsa Italiana i Milano i Italien.

Det betyder att det i teorin går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza. Huruvida detta fungerar i praktiken är en annan sak.

Börsnoteringar

BörsTrade CurrencyTicker
Borsa ItalianaEURBTP1S

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF: s innehav variera från jämförelseindexets.

NamnValutaViktSectorCountry
EURO-BTP FUTURE SEP21EUR100%GovernmentItaly

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version