Nyheter

BTF ETF den andra amerikanska Bitcoinfonden

Publicerad

den

Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF ETF) inkluderar CME Bitcoin Futures, statsobligationer, företagsobligationer och kontanter, och har inte direkt exponering mot bitcoin. Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF ETF), som handlas på Nasdaq, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

BTF Factset Analytics Insight

BTF investerar indirekt i terminskontrakt för bitcoin i första månaden. Fondkoncentrationsgränser undviks genom att investera via ett helägt dotterbolag på Cayman Island. Ungefär 25 % av portföljen allokeras till dotterbolaget, så att det nominella värdet av de underliggande bitcointerminerna uppgår till 100 % av fondens nettotillgångar. Resterande tillgångar hålls i kortfristiga skulder som säkerhet. V

ärdet på bitcointerminer bestäms av CME CF Bitcoin Reference Rate (BRR), som ger en indikation på priset på bitcoin över vissa kontantbyten av bitcoin. BRR aggregerar spothandel med bitcoin under ett fönster på en timme. Timmen är lika uppdelad i tolv 5-minuterssegment. En volymvägd median beräknas för varje segment. BRR-värdet uttrycks som det aritmetiska medelvärdet av 12 VWM. Priserna beräknas fastställas klockan 16.00. London tid.

Varför BTF?

Exponering. Få exponering för den framväxande bitcoin-ekonomin.

Tillgänglig. Tillgång genom en traditionell aktivt förvaltad börshandlad fond.

Säker. Investera genom den reglerade terminsmarknaden.

Expertis. Hanteras av ett investeringsbolag för digitala tillgångar.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare kapitaltillväxt. Det finns ingen garanti för att fonden kommer att uppnå sitt investeringsmål.

Investeringsstrategi

Fonden är en aktivt förvaltad börshandlad fond (”ETF”) som strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att investera alla eller i stort sett alla sina tillgångar i börshandlade terminskontrakt på bitcoin och ”Collateral Investments”.

Fonden kommer inte att investera direkt i bitcoin. Under normala omständigheter kommer fonden att försöka köpa ett antal bitcoin-terminskontrakt så att det totala nominella värdet (dvs. det totala värdet av den bitcoin som ligger till grund för terminskontrakten) av den bitcoin som ligger bakom terminskontrakten som innehas av fonden är så nära. till 100 % av fondens nettotillgångar som möjligt.

Investerare som söker direkt exponering för priset på bitcoin bör överväga en annan investering än fonden. Fonden klassificeras som ”icke-diversifierad” enligt Investment Company Act från 1940 (”1940 Act ”).

Handla BTF ETF

Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BTF ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version