Nyheter

BTCetc Exchange Traded Bitcoin (BTCE) når USD90million AUM på mindre än fem månader

Publicerad

den

BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (ticker BTCE) har nått 90 miljoner USD under förvaltning (AuM) sedan denna ETF noterades på Deutche Boerse’s Xetra i slutet av juni 2020.

Den börshandlade kryptovalutan spårar priset på Bitcoin och är 100 procent fysiskt uppbackade, vilket ger investerare ett säkrare och transparent sätt att få exponering för Bitcoin. BTCE var världens första centrala motpartsclasserade Bitcoin-börshandlade produkt. Det distribueras och marknadsförs av HANetf.

Bradley Duke, VD för ETC Group, säger: ”Vi arbetade väldigt hårt för att konstruera en produkt som ger investerare ett säkrare och mer transparent sätt att få exponering för Bitcoin. Genom att uppnå AUM-milstolpen på 90 miljoner USD på drygt fyra månader, känner vi att investeringsgemenskapen har erkänt kvaliteten på BTCE: s investerarskydd och handelserfarenhet, vilket har resulterat i att över 1 miljon aktier i BTCE handlas på en enda dag på Deutsche Borses Xetra . Investerare gillar också möjligheten att kunna lösa in BTCE för faktisk Bitcoin om de så väljer.

Om varför Bitcoin atrraherarar investerare just nu, säger Bradley: ”Bitcoin betraktas i allt högre grad som en tillflyktsort, särskilt i tider med en aldrig tidigare skådad expansion av penningmängden i stora valutor som US-dollar och Euro för att finansiera de massiva stimulanspaketen godkänns av regeringarna för att hjälpa ekonomier som drabbas hårt av Covid-19. Bitcoin ses korrekt som hård valuta med begränsad tillgång. BTCE ger investerare tillgång till Bitcoin på en reglerad börs utan att behöva hitta och upprätthålla säker lagring av Bitcoin eftersom BTCE-värdepapper lagras säkert på investerarnas mäklarkonto. ”

BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (ticker BTCE) kan handlas på både Nordnet och Avanza i Sverige.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version