Nyheter

BSEA ETF är den första lågkoldioxidfonden som riktar sig till den maritima industrin

Publicerad

den

ETFMG Breakwave Sea Decarboniza (BSEA ETF) spårar ett index över utvecklade marknadsföretag som bidrar till utvecklingen av teknologier relaterade till havs- och havsavkolning. Innehav är lika viktade inom nivåer. BSEA ETF, som är en utdelande ETF, handlas på NYSEArca. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent. BSEA är systerfond till BDRY

BSEA Factset Analytics Insight

BSEA är den första lågkoldioxidfonden som riktar sig specifikt till den maritima industrin. Fonden investerar i utvecklade marknader-noterade företag som väsentligt bidrar till utvecklingen av havs- och havsavkolningsteknik, inklusive: renare framdrivning (alternativa bränslen, batterier och bränsleceller), teknik för avskiljning av koldioxid, utveckling av vindkraft till havs, produktion av biobränsle och LNG, och andra energibesparande anordningar för sjöfartsindustrin.

Kvalificerade företag, som bestäms av Indexkommittén, är indelade i två nivåer: kärna och spårning. Kärnbolagen – som utgör 80 % av portföljens vikt, består av cirka 20 bolag, medan spårningsnivån – med 20 % portföljallokering, omfattar 20 till 40 bolag. Värdepapper är lika viktade inom nivåer, med enstaka värdepappersvikter på 10 %. Indexet balanserar om och ombildas kvartalsvis.

BSEA ger investerare tillgång till en diversifierad uppsättning globala företag som utvecklar teknik, tillverkar utrustning eller tillhandahåller tjänster relaterade till havs- eller havsavkolning.

• Den maritima industrin står för närvarande för ~3 % av de globala koldioxidutsläppen och står inför intensifierade regulatoriska ansträngningar för att minska dem.4

• Från och med början av 2021 uppskattades den totala kostnaden för att helt ta bort den globala kommersiella flottan till 2050 till mellan 1,4-1,9T,5 USD

• Företag som är involverade i att utveckla och kommersialisera dessa teknologier skulle kunna dra nytta av tillväxten av nya sektorinitiativ som syftar till att minska miljöpåverkan från den globala sjöfartssektorn.

• Sjöfartens globala karaktär innebär att de nödvändiga investeringarna kommer från många olika regioner, vilket gör det maritima avkarboniseringsområdet till en global marknad.

Om fonden

ETFMG Breakwave Sea Decarbonization Tech ETF (BSEA) strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen för Marine Money Decarbonization Index.

Indexet är utformat för att återspegla resultatet för företag som är involverade i att utveckla och kommersialisera dessa teknologier som skulle kunna dra stor nytta av tillväxten av nya sektorinitiativ som syftar till att minska miljöpåverkan från den globala sjöfartssektorn, som omfattar mer än 100 000 fartyg.

Om indexet

Marine Money Decarbonization Index (MMDI eller ”indexet”) spårar utvecklingen av aktierelaterade värdepapper i en diversifierad uppsättning globala företag som utvecklar teknik, tillverkar utrustning eller tillhandahåller tjänster relaterade till havs- eller havsavkolning. Detta inkluderar företag som är involverade i renare framdrivning (inklusive alternativa bränslen, batterier och bränsleceller), teknik för kolavskiljning och utveckling av vindkraft till havs. Indexet har utvecklats och underhålls av Maritime Transformation Partners, ett samarbete mellan Marine Money, Breakwave Advisors och Sea/Switch Partners.

Andel av 2020 års CO2-utsläpp från transporter och landsexponering

Visste du?

Netto noll koldioxidutsläpp kommer att kräva investeringar på 50 biljoner dollar till 2050.

• Internationella sjöfartsorganisationen, ett FN-organ, har implementerat en strategi för att minska CO2-utsläppen inom sjöfartsindustrin med 70 % från 2008 års nivåer till 2050.

Handla BSEA ETF

ETFMG Breakwave Sea Decarboniza (BSEA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i SHE ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med TFMG Breakwave Sea Decarboniza (BSEA ETF) form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i TFMG Breakwave Sea Decarboniza (BSEA ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Namn% viktKortnamn
NEW FORTRESS ENERGY INC5.66%NFE
METHANEX CORP5.65%MEOH
KONGSBERG GRUPPEN5.39%KOG NO
GTT5.30%GTT FP
OCI N.V.4.63%OCI NA
NEXANS SA4.57%NEX FP
VESTAS WIND SYSTEM4.54%VWS DC
YARA INTERNATIONAL4.36%YAR NO
NEL ASA3.97%NEL NO
CHART INDS INC3.82%GTLS

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version