Nyheter

BRZU ETF ger den dubbla avkastningen på den brasilianska börsen

Publicerad

den

Direxion Daily MSCI Brazil Bull 2X Shares (BRZU ETF) ger 2x daglig hävstångsexponering mot ett börsvärdevägt index för brasilianska företag med stora och medelstora bolag. Direxion Daily MSCI Brazil Bull 2X Shares (BRZU ETF), som noteras på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 1,29 procent.

BRZU Factset Analytics Insight

BRZU, som en hävstångsprodukt, är inte en buy-and-hold ETF, det är ett kortsiktigt taktiskt instrument. Fonden investerar i stora och medelstora företag i Brasilien. Liksom många hävstångsfonder ger den 2x exponering endast under en dag. Över längre perioder kan avkastningen variera avsevärt från 2x exponering mot dess underliggande index, så det bör inte förväntas ge indexhävstångsavkastning längre än en endagsperiod.

Före den 31 mars 2020 gav fonden 3x daglig exponering mot samma index.

Målindex

MSCI Brazil 25/50 Index (M1BR2550) är utformat för att mäta resultatet för de stora och medelstora kapitalsegmenten på den brasilianska aktiemarknaden, och täcker cirka 85 % av det friflyttade justerade marknadsvärdet för brasilianska emittenter. Man kan inte direkt investera i ett index.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar dagliga investeringsresultat, före avgifter och kostnader, på 200 % av den dagliga utvecklingen för MSCI Brazil 25/50 Index. Fonden investerar minst 80 % av sina nettotillgångar i finansiella instrument, såsom swapavtal, ETF:er som följer indexet, värdepapper i indexet och andra finansiella instrument som ger daglig hävstångsexponering mot indexet eller mot ETF:er som följer indexet.

Indexet är utformat för att mäta resultatet för segmenten med stora och medelstora kapital på den brasilianska aktiemarknaden, och täcker cirka 85 % av free float marknadsvärdet för brasilianska emittenter. Det är icke-diversifierat.

Handla BRZU ETF

Direxion Daily MSCI Brazil Bull 2X Shares (BRZU ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i BRZU ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Direxion Daily MSCI Brazil Bull 2X Shares (BRZU ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Största innehav

VärdepapperVikt %
Vale Rio Doce15,36
ITAU Unibanco Holding Prf7,19
Petroleo Brasileiro Prf6,63
Petroleo Brasileiro Petrobras5,31
Banco Bradesco Prf5,19
BM&F Bovespa Bolsa De Valores3,75
Ambev Sa3,71
Weg On3,69
Itausa Investimentos Itau Prf2,37
Magazine Luiza2,34

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version