Nyheter

Brittiska myntverkets guldfond når 650 MUSD i förvaltad volym

Publicerad

den

HANetf, Europas första oberoende white-label ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av ETP för digitala tillgångar, är glada över att kunna meddela att Brittiska myntverkets guldfond The Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC (RM8U) har passerat 650 miljoner USD i tillgångar under förvaltning (AUM) för första gången sedan lanseringen 2020.

Den 31 december 2021 uppgick RM8Us AUM till 278 miljoner dollar. I oktober 2022 nådde den siffran 650 miljoner dollar, vilket motsvarar en tillväxt på 133,8 % hittills under året. Dessa inflöden är särskilt betydande med tanke på guldspotprisets negativa utveckling nyligen. I september och oktober föll guldpriset med -4,48% men RM8U fick över 75 miljoner dollar i inflöden, vilket överträffade övriga guld-ETC.

RM8U är till 100 procent uppbackad av ansvarsfullt inköpt fysiskt guld, var den första finansiella börsnoterade produkten som sponsrades av The Royal Mint, och den första guld ETC som lanserades i samarbete med ett europeiskt myntverk. Det ger investerare exponering för spotpriset på guld genom att fysiskt hålla guldtackor, som förvaras i The Royal Mints mycket säkra valv i Llantrisant, Cardiff.

RM8U ger investerare möjlighet att få tillgång till guld som ligger i linje med deras värden. Royal Mints unika kontroll över ädelmetallerna i deras förvar innebär att ETC delvis backas upp av LBMA Good Delivery-stänger som är gjutna av 100 procent återvunnet guld, som kommer från skrot i tillverkningsprocessen.

Utöver detta stöds guldet ETC till 100 procent av London Bullion Market Association (LBMA) Post 2019 ansvarsfullt anskaffade Good Delivery bars, vilket innebär att guldet följer den högsta standarden för ansvarsfull inköp inom branschen.

Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf kommenterar: ”Vi lanserade The Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC (RM8U) för bara två år sedan. Vi är glada över att se att det överstiger 650 miljoner dollar i AUM under en så kort tidsperiod. Dessa inflöden är särskilt imponerande med tanke på den dåliga utvecklingen av gulds spotpris under de senaste veckorna.

”Medan guld är en stapelvara i många portföljer, är vissa investerare oroade över huruvida det uppfyller deras hållbara värden. RM8U är ett unikt sätt att få exponering för ansvarsfullt inköpt guld; inte bara är dess guldtackor till 100 % i överensstämmelse med LBMA:s riktlinjer för ansvarsfulla inköp 2019, utan de stöds också delvis av 100 % återvunnet guld. ETC är också oberoende granskad för att lägga till en ytterligare nivå av säkerhet om att dessa strikta standarder följs. Detta ger investerare tillgång till guld som är i linje med deras värden.”

Handla RM8U ETC

HANetf The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RM8U ETCär en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version