Nyheter

Månadsspara i Deutsche Banks börshandlade fonder courtagefritt

Publicerad

den

Deutsche Bank tillsammans med Nordnet erbjuder nu svenska sparare möjligheten att månadsspara i börshandlade fonder (ETF:er) utan courtage. Det betyder att sparare på den svenska marknaden får ytterligare ett alternativ väl lämpat för långsiktigt sparande, med hög transparens och till låga förvaltningskostnader (från noll procent). Gäller även för sparande av tjänstepensionen.

Deutsche Bank var den första utländska banken att notera ETF:er på Stockholmsbörsen. I dag finns 32 ETF:er från Deutsche Bank noterade på börsen som erbjuder investerare en bred variation av exponeringar i finansiella instrument (i Sverige f.n. enbart ”aktier”) tillgängliga direkt via deras hemmarknad.

ETF:er har de senaste åren rönt stora framgångar internationellt mycket tack vare låga förvaltningskostnader och vi tror att fördelarna med ETF:er kommer attrahera även svenska kunder. Vi har noga följt den allmänna debatten i Sverige kring sparande och kan konstatera att Sverige är en högutbildad marknad med höga krav. Det passar Deutsche Bank utmärkt då vi är en av de främsta leverantörerna i världen inom börshandlade produkter, säger Erik Rotander, Head of Passive Investment Products Nordics.

Låga avgifter avgörande

ETF:er från Deutsche Bank har ett genomsnittligt TER (Total Expense Ratio) på 0,35 procent. Det är det lägsta snittet bland de främsta ETF-leverantörerna i Europa. Förutom allmänna risker med investeringar, är det som sparare viktigt att inte underskatta avgiften eftersom den påverkar avkastningen i stor utsträckning. Avgiften är speciellt viktig för långsiktigt sparande och pensionssparande vilket gör ETF:er väl lämpade inom ramen för din tjänstepension eller som en del av en investeringsportfölj.

Enligt en rapport publicerad 2012 har förvaltningsavgifter blivit dyrare den senaste tiden. Beräkningar visar att över en sparhorisont på 35 år kan så mycket som 30 procent av ens sparkapitalet gå till avgifter. ETF:er ger kunden möjlighet att hålla avgifterna nere på väsentligt lägre nivåer samtidigt som de får behålla mer av sitt sparkapital, säger Erik Rotander, Deutsche Bank.

En av de mest populära ETF:erna från Deutsche Bank heter Euro Stoxx 50 ETF med noll procent i förvaltningsavgift. Fonden förvaltar 2,3 miljarder Euro (30 januari 2013) vilket gör den till en av Europas absolut största börshandlande fonder.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version