Nyheter

Bomulls ETF stiger när Indien förbjuder export

Publicerad

den

Ett börshandlat certifikat som följer bomullsfutures steg på måndag efter att Indien förbjöd all export av råvaran. IPath Dow Jones-UBS Cotton ETN (NYSEArca: BAL) ökade med 6 procent vid den senaste kontrollen.

Det är andra gången på två år som världens näst största tillverkare av bomull förbjuder export. Åtgärden är ”inställd på att pressa globala leveranser och driva de internationella priser högre”, rapporterade Financial Times.

”Beslutet att förbjuda export tog hänsyn till trenden med inhemsk konsumtion och utarmning av inhemsk tillgänglighet”, sa regeringen.

”Indiens exportförbud kommer att leda efterfrågan tillbaka till USA och det kommer att bidra till att lägga ett golv för hur låga priser kan gå i år”, säger Abah Ofon, analytiker på Standard Chartered Bank, i en Reuters-rapport.

BAL sjönk med 5 procent från och med hittills på väg mot måndagens handel. Certifikatet är relativt litet när det gäller tillgångar med ett börsvärde på cirka 41 miljoner dollar, enligt emittenten Barclays.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version