Nyheter

BNP Paribas AM planerar nordisk satsning på börshandlade fonder

Publicerad

den

BNP Paribas Asset Management har anställt John Altas från BlackRock för sin nordisk satsning på börshandlade fonder. Han kommer att få börja i den nyskapade rollen som ETF-specialist för Norden. Baserad i Stockholm kommer Altas att rapportera funktionellt till BNPP AM:s regionala ETF försäljningschef för Nordeuropa Claus Hecher och distributionschef för Norden Morten Bentsen.

I den nya rollen kommer han att utveckla företagets ETF-kundbas i de nordiska länderna, med fokus på hållbara ETFer och indexprodukter. Han kommer från BlackRock, där han tillbringade fem år som vice vd, relationschef, baserad i Stockholm.

Dessförinnan tillbringade han fem år i säljarroller på SEB, med fokus på kapitalförvaltning och värdepappers- och förmögenhetsverksamhet.

I en kommentar om anställningen sa Bentson: ”Johns utnämning är ytterligare ett steg i den fortsatta stärkandet av vår position i Norden, där investerares globala ledarskap inom hållbarhet är helt i linje med BNPP AM:s kärnvärden.

”Johns erfarenhet kommer att vara nyckeln när vi tar med ett bredare utbud av hållbara och tematiska lösningar till vår regionala kundbas”

Hecher tillade: ”Kundens växande efterfrågan på ESG ETFer har lett till stark tillväxt för BNPP AM:s tematiska och hållbara indexlösningar i flera europeiska länder.

”Vi bygger vidare på detta momentum och Johns utnämning är avgörande för vår expansion i Norden.”

Den nya anställningen fortsätter en period av expansion för företaget efter att det avslöjade sina planer på att börja etablera sina ETFer i Irland tidigare denna månad.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version