Nyheter

BNP Paribas AM flyttar CAC 40 ETF till ESG index

Publicerad

den

BNP Paribas Asset Management (BNPP AM) har bytt index på sin franska aktiefond, CAC 40 ETF med kortnamn E40, till ett index som spårar miljömässiga, sociala och governance (ESG) mätvärden. BNP Paribas Easy CAC 40 UCITS ETF (E40) kommer nu att replikera CAC 40 ESG -index som skapades av Euronext i samarbete med Vigeo Eiris, ett dotterbolag till Moody’s, i mars.

Som ett resultat kommer E40, som för närvarande innehar 198 miljoner dollar i förvaltat kapital (AUM), att byta namn till BNP Paribas Easy CAC 40 ESG UCITS ETF Denna börshandlade fond kommer emellertid att behålla sitt nuvarande kortnamn. Den totala kostnadskvoten (TER) förblir 0,25%.

Med utgångspunkt från CAC Large 60-indexet identifierar indexet de 40 franska företag som gör bäst resultat ur ett ESG-perspektiv i enlighet med kraven med den franska regeringens socialt ansvariga investeringsmärke.

Det utesluter också företag som är engagerade i kol, kontroversiella vapen, tobak eller står i konflikt med FNs Global Compact Principles. Indexet balanserar om kvartalsvis och varje emittent är begränsat till 10%.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version