Nyheter

Bluestar gynnas när Amazon investerar 7,2 miljarder dollar i Israel

Publicerad

den

Amazon kommer att investera 7,2 miljarder dollar i Israel när det rullar ut lokal molndataregion, vilket gynnar BlueStar Israel Technology ETF (NYSE Arca: ITEQ). ITEQ är en av de fyra börshandlade fonder som ger exponering mot israeliska företag. Det är den enda ETF som vid sidan av ARK Israel Innovative Technology ETF (BATS: IZRL ETF) som valt att satsa på israeliska teknikföretag.

Den amerikanska teknikjätten Amazon sa i veckan att de förväntar sig att investera 7,2 miljarder dollar fram till 2037 i Israel när de rullar ut sitt molnbaserade regionala datacenterprojekt i landet.

Amazon Web Services, företagets molnleverantör, tillkännagav lanseringen av AWS Israel-regionen för att tillhandahålla molnbaserade tjänster till regeringsdepartement och andra offentliga enheter, och tillåta utvecklare, startups, entreprenörer och företag att köra applikationer och lagra data i datacenter i Israel.

Handla ITEQ ETF

BlueStar Israel Technology ETF (ITEQ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ITEQ ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med BlueStar Israel Technology ETF (ITEQ ETFi form av CFDer. Till  CMC Markets

Handla IZRL ETF

ARK Israel Innovative Technology ETF (BATS: IZRL ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Israel Innovative Technology ETF (BATS: IZRL ETF).

Handla ISRA ETF

VanEck Vectors Israel ETF (NYSEArca: ISRA ETF) erbjuder exponering mot israeliska aktier, men den börshandlade fonden handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Handla EIS ETF

iShares MSCI Israel ETF (NYSEArca: EIS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EIS. Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version