Nyheter

Blockchainfond kommer att stänga

Publicerad

den

Efter bitcoins meteoriska ökning år 2017 såg emittenter av ETF att utnyttja investerarnas snabba intressen i kryptovalutautrymmet. Med tillsynsmyndigheter som inte godkände bitcoin-relaterade ETFer, lanserade emittenterna till blockchain-fonder. År 2018 introducerade ETF-emittenter sex börshandlade fonder för blockchain. Några av dessa fonder har emellertid kämpat för att få traktion med investerare och den första Blockchainfond kommer att stänga inom kort.

REX BKCM ETF (NYSEArca: BKC), som är ett partnerskap mellan Rex Shares och BKCM Funds, kommer att stängas i början av februari.

”Efter en noggrann övervägning har Exchange Traded Concepts, LLC, fondens investeringsrådgivare, i samråd med REX Shares, LLC, fondens sponsor, rekommenderat en stängning. Förvaltningsrådet för Exchange Listed Funds Trust har godkänt uppsägningen och likvidationen av Fonden enligt villkoren i en likvidationsplan ”, enligt ett uttalande. ”Fonden förväntas därför upphöra med verksamheten och likvideras den 7 februari 2019.”

En aktivt förvaltad fond

REX BKCM ETF är en aktivt förvaltad fond som försöker generera totalavkastning genom att erhålla investeringsexponering för en global uppsättning aktierelaterade värdepapper som försöker generera intäkter eller ökad vinst från kryptovalutarelaterade företag och blockchain-teknikrelaterade företag.

Blockchain-tekniken ger en transparant och säker process för att överföra och digitalt registrera information i en gemensam transaktionsdatabas via en säker, decentraliserad, peer-to-peer-distribuerad huvudbok som negerar transaktionsutmaningarna mot motpartsförtroendet och behovet av ett centralt förråd eller lager . Den är utformad för att underlätta överföring av information eller egendom mellan användare så att överföringen garanteras vara säker och känd för alla deltagare och delas över ett distribuerat nätverk där överlåtelsens legitimitet inte kan ifrågasättas.

BKC har drygt 5 miljoner dollar i förvaltat kapital

”Fonden kommer att stängas för order för nya andelar den 25 januari 2019 och den sista dagen för handel med fondens aktier på NYSE Arca Exchange, Inc. kommer att vara 5 februari 2019”, enligt uttalandet.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version