Nyheter

BlackRock ändrar indexspårningsstrategi för tre ETFer

Publicerad

den

BlackRock har ändrat indexspårningsmetoden på tre börshandlade fonder från en icke-replikerande till en replikerande strategi, vilket ETF Stream avslöjade.

De tre berörda ETF: erna är

iShares MSCI AC Far East ex-Japan UCITS ETF (IFFF),

iShares Dow Jones Global Sustainability Screened UCITS ETF (IGSG) och

iShares MSCI EM Asia UCITS ETF (CEMA)

Dessa tre fonder har kombinerade tillgångar under förvaltning ( AUM) på 3,4 miljarder dollar.

Övergången till en replikeringsstrategi är så att de tre ETF: erna kan dra nytta av koncentrationsregeln 20/35 för UCITS-fonder.

Denna regel anger att ETF: s toppinnehav måste förbli under 35% av portföljen medan ingen annat värdepapper kan överstiga 20%.

De tre ETF: erna följer för närvarande 5/10/40-regeln för fondföretag, vilket innebär att inget värdepapper kan överstiga en vikt på 10%.

5/10/40-regeln

5/10/40-regeln innebär att alla fondföretagsprodukter inte kan ha en vikt på 5% för något värdepapper, även om denna kan höjas till 10% eftersom det totala värdet på alla innehav som överstiger 5% inte överstiger 40%.

I ett memo sa BlackRock att anledningen till denna förändring i dessa tre ETF: er specifikt är att de alla har enskilda innehav nära 10% -gränsen. Företaget sa i sitt memo: ”Att flytta till en replikeringsstrategi gör det möjligt för delfonden att hålla enskilda beståndsdelar över 10% vikt. Effekten för investerarna av denna förändring förväntas vara obetydlig eftersom i praktiken alla tre [ETF: erna] för närvarande hanteras på ett sätt som överensstämmer med en replikeringsstrategi.”

Företaget lade till alla transaktionskostnader relaterade till denna förändring i investeringsstrategin kommer att bäras av ETF: erna.

Världens största kapitalförvaltare gjorde en liknande förändring med två ETF tidigare i år, iShares MSCI Korea UCITS ETF (IKOR) och iShares MSCI Taiwan UCITS ETF (ITWN), som båda spårade index med sitt toppinnehav över 35% och översteg UCITS 20/35 diversifieringsregeln. Som ett resultat krävdes BlackRock manuellt för att säkerställa att ETF: erna inte översteg denna tröskel och slutade därför med att byta till MSCI Korea och Taiwan 20/35 index.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version