Nyheter

BJLE ETF en global satsning på den blåa ekonomin

Publicerad

den

BNP PARIBAS EASY ECPI GLOBAL ESG BLUE ECONOMY [UCITS ETF, C] (BJLE ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, i form av företag verksamma inom den blåa ekonomin från hela världen. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). BNP Paribas Easy ECPI Global ESG Blue Economy UCITS ETF har tillgångar på 162 miljoner GBP under förvaltning. BJLE ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Fonden är en indexföljande passivt förvaltad fond. Fonden strävar efter att replikera (med ett maximalt tracking error på 1 %) utvecklingen av ECPI Global ESG Blue Economy (NR) Index («Index») genom att investera i aktier utgivna av företag som ingår i indexet, med respekt för Indexets viktningar (full replikering), eller i ett urval av aktier som ingår i Indexet (optimerad replikering).

Vid investeringar i ett urval av aktier kan fondens tracking error vara högre. Indexet är sammansatt av företag som är bäst lämpade att ta vara på de möjligheter som en hållbar användning av havets resurser erbjuder (kustskydd, ekoturism, återvinning, humankapital). , bolagsstyrning, etc.), med en positiv miljö-, social- och styrningsbetyg (ESG). Som ett resultat av detta exkluderas företag som är involverade i sektorer med en potentiellt hög negativ ESG-påverkan, de som är föremål för betydande brott mot FNs Global Compact-principer och de som är involverade i allvarliga ESG-relaterade kontroverser från indexet. Den typ av tillvägagångssätt som implementeras här är tematisk (indexet är sammansatt av företag som tillhandahåller produkter och tjänster som bevisar konkreta lösningar på specifika miljömässiga och/eller sociala utmaningar, som försöker dra nytta av framtida tillväxt som förväntas inom dessa områden samtidigt som de bidrar med kapital till övergången till en koldioxidsnål, inkluderande ekonomi).

Indexets extrafinansiella strategi kan innefatta metodologiska begränsningar såsom risken förknippad med ESG-investeringar eller indexombalanseringen.

Investeringsstrategi

ECPI Global ESG Blue Economy-index spårar 50 företag från marknader över hela världen som är ledande inom området hållbar användning av havsresurser. Andra ESG-kriterier och principerna i FNs Global Compact ingår också i urvalsprocessen. De utvalda värdepapperen vägs lika i indexet.

Handla BJLE ETF

BNP Paribas Easy ECPI Global ESG Blue Economy UCITS ETF (BJLE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEUROCEAN
Euronext ParisEURBLUE
XETRAEURBJLE

Största innehav

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version