Nyheter

Bitcoinbörs ansöker om konkursskydd

Publicerad

den

Bitcoinbörs ansöker om konkursskydd. Bitcoin ETF. Det finns ingen kruka med guld i slutet av regnbågen. Mt. Gox, en gång världens största Bitcoinbörs ansöker om konkursskydd. Marknadsplatsen förlorade nästan 750.000 av kundernas bitcoins samt cirka 100.000 av sina egna bitcoins, till ett totalt värde av en halv miljard (värdet är osäkert eftersom värdet rör sig snabbt.

En juridisk företrädare för Mt. Gox försökte förklara det inträffade vid en presskonferens i Tokyo i morse där Botcoinbörsen Mt Gox har sitt huvudkontor. Även börsen ägaren Mark Karpeles fanns där och förklarade det med att det fanns en viss svaghet i systemet som tillåt bitcoins att försvinna. Av denna anledning har handeln med Bitcoins varit stoppad på Mt. Gox sedan i början av februari. Karpeles säger att hackare tydligen har kunna utnyttja en brist i Bitcoin Protocal för att ta ut stora mängder av den virtuella valutan

I torsdags i förra veckan sade FEDs ordförande Janet Yellen att FED inte har befogenhet att reglera Bitcoin då det är en innovation betalning som sker helt utanför banksektorn vilket inte ger FED möjligheten att agera.

Om Mt. Gox kunder får tillbaka sina pengar eller inte är i dagsläget en oklar fråga.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version