Nyheter

Bitcoin nära all time high, vart går kursen nu?

Publicerad

den

Analytiker varnar emellertid för att marknaden kan hamna ett i brant fall efter att ha kört på ”så långt och snabbt” Traders sade Bitcoins senaste rally hade fått stöd av ett växande antal professionella investerare, såsom hedgefonder.

Bitcoin har stigit till den rekordhöga nivå kryptovalutan noterade för tre år sedan, men vissa analytiker varnade för att ytterligare vinster skulle låta priset öppna sig för en större korrigering. På onsdagen handlades Bitcoin så högt som 18 492 dollar efter en explosiv körning där den har rusat mer än 50 procent på 30 dagar, visar data från Refinitiv. Bitcoin nådde en topp i december 2017 på 19 458 dollar, innan den drabbades av en spektakulär krasch som lämnade marknaden vilande i flera år. Den här gången skulle bitcoin kunna noterat nya rekord, enligt Joel Kruger, en valutaanalytiker på LMAX Exchange, som sa att om det hände kan priserna vara på väg mot ett kraftigt fall. Handlare sa att volatiliteten förblev hög. ”Vi skulle varna för att köpa på nuvarande nivåer, eftersom marknaden har gått så långt och snabbt”, sade Kruger.

”Marknaden kanske vill nå en rekordnivå, men om det händer kommer det att lämna priset öppet för en större korrigering.” Priserna kollapsade i mars när Coronavirusinducerade försäljningar slet igenom finansmarknaderna. Men sedan dess har växelkursen ökat med 380 procent sedan årets botten.

Handlare sa att den senaste rallyt hade fått stöd av ett växande antal professionella investerare, såsom hedgefonder, som blev aktiva i handeln med kryptovalutan, lockad av potentiellt hög avkastning. Specialiserade hedgefonder som fokuserar på bitcoinhandel har överträffat sina konkurrenter på traditionella marknader avsevärt och har uppnått nästan 89 procent avkastning sedan årets början, enligt dataleverantören Eurekahedge.

Det huvudsakliga hedgefondindexet avkastade drygt 3 procent. PayPal:s beslut att anta kryptovalutor har också stärkt marknadens trovärdighet, enligt George McDonaugh, medgrundare och verkställande direktör på blockchain-investeringsbolaget KR1, medan stora, välkända investerare också har köpt in Bitcoin.

Jan Stromme, verkställande partner vid kryptospecialiseringsföretaget Alphaplate, sa att intresset från vanliga investerare var ”som högst och inte visar några tecken på avtagande”. ”Traditionella investerare tänker alltmer att krypto är en mognande marknad och ser det som en möjlighet att diversifiera och handla det utöver traditionella tillgångar,” sade Stromme. Elie Le Rest, partner vid Paris-baserad specialistförvaltare ExoAlpha, sade att rallyt den här gången verkade vara mer hållbart än uppgången 2017, då detaljinvesterare var majoritetsdeltagare på marknaden. ”Institutionella investerare positionerar sig nu i Bitcoin”, sade Le Rest.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version