Nyheter

Bitcoin fungerar som en långsiktig säker tillflyktsort

Publicerad

den

ETC Groups grundare och strategichef Bradley Duke pratar med Thomas Warner från Proactive om den senaste utvecklingen från kryptovärlden, efter en minikrasch i bitcoinvärden förra veckan. Han anser ändå att bitcoin fungerar som en långsiktig säker tillflyktsort.

Duke förklarar att efter en period med anmärkningsvärt låg volatilitet stod bitcoin inför en kraftig utförsäljning förra veckan, och föll från cirka 30 000 USD till 25 000 USD på grund av oro över Kinas ekonomiska hälsa och signaler från den amerikanska centralbanken Federal Reserve angående höga räntor.

Han lyfter fram en spännande korrelation mellan Bitcoin och traditionella marknader, som hade varit i strid med den tidigare observerade skillnaden. Han noterar också ”hodler”-fenomenet, med en betydande andel av Bitcoin-innehavare som avstår från att handla med sina innehav, även under högprisperioder. Han säger ”de bitcoin-investerare som vi ser som ett ganska ovanligt djur… det verkar finnas det här tänkesättet att köpa och hålla med bitcoin som en långsiktig tillflyktsort.”

Duke uttrycker långsiktigt hausseartat sentiment för både bitcoin och Ethereum, och betonar potentialen hos båda kryptovalutorna, även om han erkände den inneboende oförutsägbarheten av prisrörelser på kryptomarknaderna.

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version