Nyheter

Bitcoin ETPer ser rekordstora månatliga inflöden

Publicerad

den

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) har nått en rekordhög bitcoin-ekvivalentexponering på 4 425 BTC. Det är emellertid inte den enda börshandlade produkten som ger exponering mot Bitcoins som ser rekordstora månatliga inflöden.

Kryptoinvesterare har vräkt in pengar i bitcoin-börshandlade produkter sedan BlackRock ansökte om en spotbaserad ETF den 15 juni 2023. Nya data från K33 Research visar att den BTC-ekvivalenta exponeringen av ETPer noterade över hela världen ökade med 25 202 BTC (757 miljoner USD) till 196 824 BTC på fyra veckor till 16 juli. Det är det näst högsta månatliga nettoinflödet, endast överträffat av inflöden efter lanseringen av ProShares terminsbaserade ETF och andra terminsbaserade ETFer i oktober 2021, enligt K33 Researchs Vetle Lunde.

Den totala BTC-ekvivalenta exponeringen är nu den högsta sedan juni 2022

ETP är en bred kategori av listade produkter som spårar någon form av underliggande finansiell tillgång. Exchange Traded Funds (ETFer) är en viss undergrupp av ETPer som vanligtvis har en mängd olika finansiella produkter inom ett specifikt tema.

Medan Securities and Exchange Commission (SEC) har gjort noteringen av kryptobaserade ETFer svår, har Europa däremot en rad olika ETPer tillgängliga från en rad olika emittenter.

Lunde noterade också att BITO har nått en all-time high av bitcoin-ekvivalentexponering på 4 425 BTC. BITO ger investerare bitcoin-länkad avkastning via en reglerad produkt och har CME Bitcoin Futures till ett värde av över 1 miljard dollar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version