Nyheter

BIL ETF placerar enbart i korta statsskuldsväxlar

Publicerad

den

SPDR Bloomberg Barclays 1-3 månaders T-Bill ETF (NYSEArca: BIL ETF) spårar ett marknadsviktat index för alla offentligt utfärdade amerikanska statsskuldväxlar med nollkupong med en löptid på minst en månad, men mindre än tre månader. Att dessa statsskuldväxlar innebär inte att de är utan ränta, utan de säljs till en diskonterad kurs och löses in till par. På detta sätt erhåller ägaren, i detta fall andelsägarna i BIL en avkastning, om än en låg sådan. I dagens lågränteklimat är det emellertid högre än räntan på bankkontot.

Denna ETF har en årlig förvaltningskostnad på 0,14 procent. I och med den korta löptiden på de innehavda statsskuldväxlarna är också durationen låg, i detta fall 0,13 år. BIL lämnar ingen utdelning utan är en ackumulerande börshandlad fond.

SPDR® Bloomberg Barclays 1-3-månaders T-Bill ETF strävar efter att tillhandahålla ett investeringsresultat som före avgifter och kostnader i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsresultat för Bloomberg Barclays 1-3 månaders amerikanska statsobligationsindex (”Index”) )

  • BIL försöker ge exponering mot zero coupon U.S. Treasury securities som har en återstående löptid på 1-3 månader
  • Ränteinkomster med kort löptid är mindre exponerade för fluktuationer i räntor än värdepapper med längre löptid
  • Denna ETF rebalanseras på nytt den sista arbetsdagen i månaden

BIL Factset Analytics Insight

Fonden investerar i statsskuldväxlar med en löptid på minst tre månader kvar till förfall. Som sådan tar BIL mindre ränterisk och erbjuder lägre avkastning. Säkerhet har ett pris: I en miljö med låg ränta kan kostnaderna för detta kontantliknande instrument överstiga avkastningen. Detaljhandelsinvesterare bör noga överväga alla tillgängliga alternativ i detta utrymme.

Handla BIL ETF

SPDR Bloomberg Barclays 1-3 Month T-Bill ETF (NYSEArca: BIL ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnTicker% Vikt
United States Treasury Bills 0.01%N/A5.78%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version