Nyheter

Biden påbörjar läkningsprocessen med Kina – E-handeln växer

Publicerad

den

Efter en svindlande ström av executive orders, rykten och avnotering av mål de senaste månaderna verkar USA: s president Joe Biden lägga en paus på ytterligare avnotering/avyttring på kinesiska listor i USA, vilket föreslår en mer taktisk (och mindre brute force) strategi mot relationer. Biden påbörjar läkningsprocessen med Kina med resultatet att E-handeln växer.

Att flytta bort från USA, Kina och Europa verkar vara de första drivkrafterna för att utfärda böter och införa regler med riktade påföljder, ytterligare protektionism och uppmuntrat konkurrens som sannolikt kan bli resultatet av antitrustförordningen.

Vi ser också fler börshistorier som kommer till Indien när landet tar demonetiseringsinsatser och avreglerar sitt finansiella system för att tillåta fler av sina teknikföretag att äntligen börsnotera sig. Meesho, en indisk start up ,arbetar för att bli ”det enda ekosystemet som gör det möjligt för alla småföretag att lyckas online”. Meddelandet om att det har tagit in 300 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda, gör att bolaget nu värderas till 2,1 miljarder dollar.

Få exponering mot e-commerce i Kina

Den europeiska versionen av Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza. Denna ETF investerar i e-handelsföretag i emering markets.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version