Nyheter

Better Alternative Trading System (BATS)

Publicerad

den

Vad är Bats Global Markets?

Bats Global Markets var en amerikansk börs som noterade flera olika typer av investeringar, inklusive aktier, optioner och utländsk valuta.På Bats fanns dessutom en rad olika börshandlade fonder noterade. Bolaget grundades 2005 och förvärvades av CBOE Holdings (CBOE) 2017. Innan Bats Global Market förvärvades var det en av de största amerikanska börserna och känd för sina tjänster till mäklarhandlare samt detaljhandels- och institutionella investerare.

Förstå BATS

Bats Global Markets var tidigare känt som BATS (Better Alternative Trading System) och var ursprungligen klassificierat som en alternativ handelsplattform och marknadsförde sig till investerare som ett företag som var mer innovativt än etablerade börser. När företaget kom in på den europeiska marknaden 2008 bytte det namn till Bats Global Markets.

Som en börs växte Bats till huvudkonkurrent till New York Stock Exchange (NYSE) och Nasdaq, som båda hanterade en större mängd aktier när de rankades efter börsvärde. 2016 hade Bats blivit den näst största amerikanska aktiebörsen efter marknadsandel och var den största marknadsplatsen för börshandlade fonder (ETF).

I USA blev dess BZX Exchange en registrerad börs 2008 och dess BYX Exchange lanserades 2010. Mellan 2011 och 2015 slogs Bats samman och förvärvade flera börser. 2011 förvärvades Chi-X Europe, vilket gjorde det till den största börsen i Europa. Under 2014 lade en fusion med Direct Edge till EDGA och EDGX. 2015 förvärvade Bats Hotspot, ett elektroniskt kommunikationsnätverk (ECN), vilket möjliggjorde för institutionella investerare att hantera sin spothandel, swap-utförande och terminshandelstjänster.

BATS vs. CBOE

BATS upplevde flera anmärkningsvärda tekniska hinder genom åren. Företaget försökte göra en börsintroduktion 2012, med aktier på eget börs. Denna ansträngning skrotades när en allvarlig teknisk emission resulterade i att börsintroduktionen sjönk från $ 16 per aktie till $ 0,04 per aktie.
År 2013 indikerade företaget att ett tekniskt fel ledde till att hundratusentals affärer genomfördes till lägre priser än det bästa budet och erbjudandet, vilket också påverkade investerare som blankade aktier. Felet påverkade affärer som går fyra år tillbaka.

CBOE Holdings, ägaren till Chicago Board Options Exchange och CBOE Futures Exchange (CFE), lämnade ett erbjudande om att förvärva Bats Global Markets 2017. Förvärvet gjorde det möjligt för CBOE att expandera till Europa och öka sina erbjudanden till att omfatta valutor och ETF. CBOE driver nu fyra amerikanska optionsmarknader, CFE, två europeiska aktiemarknader, fyra amerikanska aktiemarknader och två valutamarknader. Tre av börserna som CBOE bedrev innan de förvärvade Bats migrerade till Bats handelsplattform.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version