Nyheter

BAL ETN spårar bomullspriset

Publicerad

den

iPath Series B Bloomberg Cotton Subindex Total Return ETN (BAL ETN) spårar ett enda bomullsterminskontrakt med en månad till fem månader till löptid, beroende på tid på året. Detta certifikat kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,45 procent. Certifikatet handlas på NYSEArca.

BAL Factset Analytics Insight

BAL spårar ett index för bomullsterminskontrakt var som helst från en till fem månader från förfallodagen. Denna speciella strategi tar hänsyn till bomullsplantans livscykel – att hålla längre kontrakt under inkubation och kortare kontrakt under skörd.

Det gör det också möjligt för indexet att välja de mest likvida kontrakten som finns tillgängliga givet livscykelrestriktioner. Denna metod skiljer sedeln från dess referensvärde för första månaden, så förvänta dig att BAL kommer att avvika något från jämförelseindexet. Strukturerad som en ETN undviker investerare en K1-form vid skattetid, men bär motpartsrisken för dess emittent.

Notera: BAL ersatte ett äldre ETN med samma ticker. Den nyare serie B-certifikatet spårar samma index, men undviker problem med sökvägsberoende. Den innehåller också en samtalsförsörjning. Den nya versionen handlades under tickern BALB fram till den 16 november 2018.

iPath® Series B Bloomberg Cotton Subindex Total ReturnSM ETNs (”ETN:erna”) är utformade för att ge exponering mot Bloomberg Cotton Subindex Total ReturnSM (”Indexet”). ETN:erna är mer riskfyllda än vanliga osäkrade räntebärande värdepapper och har inget principiellt skydd. ETN:erna är osäkrade skuldförbindelser för emittenten, Barclays Bank PLC, och är inte, vare sig direkt eller indirekt, en skyldighet av eller garanterad av någon tredje part.

Alla betalningar som ska göras på ETN, inklusive alla betalningar vid förfall eller vid inlösen, beror på Barclays Bank PLC:s förmåga att uppfylla sina förpliktelser när de förfaller. En investering i ETN:erna innebär betydande risker, inklusive eventuell förlust av kapitalbelopp, och kanske inte är lämplig för alla investerare.

Indexet återspeglar den avkastning som potentiellt är tillgänglig genom en investering utan hävstång i terminskontrakten på bomull. Indexet består för närvarande av ett terminskontrakt på råvaran av bomull som ingår i Bloomberg Commodity Index Total ReturnSM. Att äga ETN:erna är inte detsamma som att äga andelar i de råvaruterminskontrakt som består av Indexet eller ett värdepapper som är direkt kopplat till Indexets utveckling. För ytterligare information om riskerna förknippade med ETN:erna, se ”Utvalda risköverväganden” nedan.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar avkastning kopplad till resultatet av Bloomberg Cotton Subindex Total ReturnSM. BAL ETN erbjuder exponering mot terminskontrakt och inte direkt exponering mot de fysiska råvarorna. Indexet är sammansatt av ett eller flera terminskontrakt på den relevanta råvaran (”indexkomponenterna”) och är avsett att återspegla den avkastning som potentiellt är tillgänglig genom

(1) en investering utan hävstång i dessa kontrakt plus

(2) kursen ränta som skulle kunna tjänas på kontant säkerhet placerad i specificerade statsskuldväxlar.

Handla BAL ETN

iPath Series B Bloomberg Cotton Subindex Total Return ETN (BAL) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BAL ETN. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iPath Series B Bloomberg Cotton Subindex Total Return ETN (BAL) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version