Nyheter

AUCO2 ETP ger exponering mot hållbart guld

Publicerad

den

Swiss Green Gold ETP (AUCO2 ETP) replikerar resultatet för dess underliggande tillgång – hållbart guld. Den är lämplig för ESG-inriktade investerare som söker exponering mot fysiskt guld – den äldsta formen av valuta och värdeförråd som fortfarande används idag. Det underliggande guldet är ansvarsfullt anskaffat och certifierat ”Carbon Neutral”. Investerare kan begära fysisk leverans av präglade guldtackor under inlösen.

Det betyder att Swiss Green Gold ETP är designat för att ge investerare en hållbar, tillgänglig och säker lösning för att investera i guld.

Ansvarsfullt guld

Guldet kommer på ett ansvarsfullt sätt med hjälp av en koldioxidneutral försörjningskedja, certifierad av Carbon Trust Assurance. I enlighet med SFDR, en ny förordning som kräver att leverantörer av finansiella tjänster och ägare av finansiella produkter ska bedöma och avslöja ESG-överväganden offentligt, SFDR-klassificeringen samt relevanta pre-kontraktuella upplysningar om produkten finns tillgängliga under https://helveteq.com /sfdr-mifid2/.

Säkra

En oberoende säkerhetsagent tar ansvar för de pantsatta tillgångarna till förmån för investerarna som använder de underliggande tillgångarna som säkerhet. Det är därför alltid säkerställt att investeringar är helt säkrade mot emittentens fallissemang. Dessutom hålls säkerheten säkert hos en tredjepartsleverantör av depåtjänster och värdet (NAV) på din investering verifieras oberoende dagligen av en reglerad administratör.

Reglerad

Noterat på SIX Swiss Exchange ETP-segmentet. Avgörande är att detta är ett fullt reglerat börssegment – till skillnad från andra handelsplattformar i Europa. Enligt nationell lagstiftning om värdepappersbörs har SIX befogenhet med självreglerande befogenheter och har därför optimal flexibilitet för att kombinera en hög nivå av investerarskydd och transparens med attraktiva regleringsvillkor för emittenter.

Enkel

ETPer är finansiella instrument noterade och utbytta på samma sätt som aktier över börser och plattformar. Den regulatoriska, administrativa och operativa komplexiteten i samband med detaljhandelsprodukter täcks helt av Helveteq. ETP:er har alla nödvändiga funktioner lösta. Du kan fokusera på strategin och investera i produkten enkelt genom din mäklare eller bank, precis som du skulle köpa aktier.

Handla AUCO2 ETP

Swiss Green Gold ETP (AUCO2 ETP) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Produktinformation

EmittentHelveteq AG
Avgift0.50% p.a.
BasvalutaUSD
Intial enhet1g
VALOR116757445
ISINCH1167574453
SIX TickerAUCO2
WKNA3G5UP
BloombergAUCO2 SW
ReutersAUCO2.S

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version