Nyheter

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF börjar handlas på London Stock Exchange

Publicerad

den

Eric Strand, VD för AuAg Funds och grundare av AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF träffar Proactive London i samband lanseringen av den första ESG-fokuserade Gold Mining ETF. AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF börjar handlas på Londonbörsen i dag och hjälper investerare att få tillgång till guldgruvesektorn i en ansvarsfull sätt’.

Denna guldbrytnings ETF spårar ett index som rankar guldgruvor för ESG-egenskaper och exkluderar alla utom de 25 bästa ESG-riskföretagen i branschen. Strand förklarar hur ”guld behövs i vår moderna värld, i varje dator, varje mobiltelefon, för rymdfärjor behöver du guld”. Denna ETF-lanseras i samarbete med HANetf.

Handla ZSG0

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF (London: ESGO) (Frankfurt: ZSG0) är en europeisk börshandlad fond. Den började handlas på London Stock Exchange i dag, och kommer att handlas på Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra inom kort. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version