Nyheter

ATME ETP en certfikat som spårar priset på kryptovalutan Cosmos

Publicerad

den

ATOMetc – ETC Group Physical Cosmos (ATME ETP) är en Cosmos ETC som levererar fysisk exponering mot Cosmos ATOM kryptovaluta med säkerheten och likviditeten hos en börshandlad produkt

Mål

ATOMetc – ETC Group Physical Cosmos (Ticker: ATME) är en börshandlad kryptovaluta (ETC) som spårar priset på Cosmos ATOM-styrningstoken. Cosmos är ett decentraliserat globalt nätverk som kopplar samman blockkedjor som fungerar oberoende av varandra. Länkade blockkedjor kan kommunicera med varandra och utbyta information och tokens.

Varje Cosmos ETC backas till 100 % fysiskt upp av ATOM och handlas på europeiska börser, vilket ger investerare ett säkrare och likvidare sätt att få exponering mot ATOM. Varje enhet av ATME ger innehavaren en fordran på ett fördefinierat belopp av ATOM.

ATME utfärdas av ETC Group och marknadsförs och distribueras av HANetf.

Ett enkelt sätt att investera i Cosmos: Att investera i ATME är lika enkelt som att köpa aktier via din mäklare eller bank. Till skillnad från att investera direkt i ATOM, finns det inget behov av att engagera sig i de tekniska utmaningarna med att sätta upp en kryptovaluta-plånbok för att lagra ATOM eftersom dina ATME-enheter förvaras säkert hos din mäklare eller bank. *Investerare behöver bara en kryptovaluta-plånbok om de vill lösa in mot ATOM.

Investera i Cosmos på en reglerad börs: ATME:s primära notering är SIX. Investerare kan handla med förtroende i vetskap om att alla marknadsdeltagare är strikt granskade och noggrant övervakade för att förhindra marknadsmissbruk till skillnad från kryptovalutabörser, av vilka många är oreglerade. Emittenten har samarbetat med likviditetsleverantörer i världsklass för att säkerställa riklig börslikviditet och snäva spreadar.

Säkert förvar: Emittenten lagrar ATOM som backar upp värdepapperen hos Coinbase Custody Trust Company, en säker, reglerad förvaringsinstitut, specialbyggd för att hålla digitala tillgångar. Strikta KYC- och AML-standarder säkerställer att ursprunget för all kryptovaluta i förvar har kontrollerats

Handla ATME ETP

ETC Group Physical Cosmos (ATME ETP) listas primärt på SIX Swiss Exchange, men handlas också på Frankfurt Stock Exchange – regulated market (XETRA).

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version